1. Gökçeada

Kalekoy Gokceada 21336-1

Türkiye'nin en büyük adası Gökçeada,Çanakkale’de sakin ve huzurlu bir tatil arayanlar için ideal. Doğal güzellikleri ve bakir koyları ile dikkat çekiyor. Tarihi hazineleriyle de çok ilgi görüyor. Eski ismi de Kaleköy’müş. Yolun buraya düşerse yüzlerce yıllık antik kalenin kalıntıları arasında yürüyüş yapabilir ve kalenin hemen yanındaki küçük limanda taze deniz ürünleri tadarak yorgunluk atabilirsin.

Kefalos Plaji 41121-1

Tertemiz ve çarşaf gibi denizin tadını çıkarabileceğin birçok güzel plaja ve koya ev sahipliği yapıyor. Aydıncık (Kefalos) Plajı, adanın en popüler plajlarından. Uzun ve geniş bir kumsalı var, ayrıca çok fazla rüzgar aldığı için de sörf ve yelken sporlarına merakı olanların tercih edebileceği yerlerden.

Laz Koyu 41123-1

Benim gibi daha sessiz ve sakin bir atmosfer arıyorsan Laz Koyu'nu tavsiye ederim. El değmemiş doğası ve tertemiz suyu yüzmeye bayılacağın bir koy. Balıklarla iç içe ve akvaryumda yüzüyormuş hissine kapılacağın Yıldız Koyu da önerilerim arasında. Türkiye'nin ilk ve tek sualtı milli parkı burada yer alıyor. Farklı bir deneyim arayanlara öneririm.

Gökçeada'da aile pansiyonlarından butik otellere, doğa otellerinden kamp alanlarına kadar her zevke göre konaklama seçeneği bulunuyor. Hem kendi deneyimlerimden hem de yerel halktan aldığım birkaç iyi kamp yerinden de bahsedeyim. Gökçeada Kamping, adanın merkezine çok yakın, mantıklı bir tercih olabilir.Gizli Liman Kamp Alanı ise adanın güneybatısında kalıyor ve huzurlu bir kamp alanı genel olarak.

Kaynak: Haber Merkezi