Genel

Çamlıdere gezilecek yerler! 10 önerimiz var

Ankara’nın gizli hazinelerinden biri olan Çamlıdere tarih boyunca birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Şehir merkezine 100 kilometre uzaklıkta olan bu ilçe içindeki yapılar sayesinde tarihi dokusunu korumayı başarmıştır. Doğası ile şehir hayatının stresinden kaçmak isteyenler için idealdir. Çamlıdere’de gezip görülmesi gereken yerleri sizin için araştırdık.

Abone Ol

Ankara’nın en düşük nüfuslu ilçelerinden biri olan Çamlıdere doğa festivalleri ile bilinir. Ormanlık alanların fazla olduğu ilçede oksijen miktarı oldukça yüksektir. Sinsin oyunları ve yağlı güreş etkinlikleri ilçenin öne çıkan yanlarındandır. Yeşilin en güzel tonlarının görülebildiği Çamlıdere piknik ve doğa yürüyüşü yapmaya elverişlidir.

FOSİL ORMANI

Dünyanın en büyük beşinci fosil ormanı olma özelliği taşıyan bölge Yahşihan mevkiinde bulunur. Meşe, çam ve ardıç ağaçlarına ait fosillerin yer aldığı orman eşine az rastlanır bir görüntüye sahiptir. Fosilleşen ağaçların yaklaşık olarak 23 milyon yıl öncesinden kaldığı teoriler mevcuttur. Taşlaşan ağaçların yer aldığı bölgede eşsiz bir manzara vardır.

ÇAMKORU TABİAT PARKI

İlçenin popüler mesire alanı olan Çamkoru Tabiat Parkı 215 hektarlık bir bölümde yayılmıştır. Tabiat parkının içinde eşsiz güzelliğe sahip bir gölet de yer alır. Göletin içinde çok sayıda balık türü yaşar. Geniş ormanlık alanın içinde sarıçam, karaçam, tüylü meşe, gürgen, geyik dikeni ve başta olmak üzere çok sayıda ağaç türü bulunur.

ALUÇDAĞI TABİAT PARKI

Zengin bir floraya sahip olan Aluçdağı Tabiat Parkı ilçenin popüler doğal alanlarından biridir. İçinde akçaağaç, dişbudak, gürgen, sarıçam, karaçam ve söğüt gibi ağaçların yer aldığı tabiat parkı doğayla zaman geçirmek isteyenler için idealdir. Aluçdağı Tabiat Parkı aynı zamanda tavşan, tilki, sincap, nar bülbülü, saka ve sığırcık gibi hayvanlara ev sahipliği yapar.

PEÇENEK CAMİİ

Adını bulunduğu beldeden alan Peçenek Camii ilçenin gözde ibadet yeridir. Selçuklu Dönemi’nde yapılan bu caminin inşası 1400’lü yıllara dayanır. Peçenek Camii’nin kim tarafından yapıldığı belli değildir. Kare bir plana sahip olan cami din turizmi için önemli bir duraktır. Caminin mimari yapısı eski Türk dönemlerini anımsatır.

ŞEYH ALİ SEMERKANDİ TÜRBESİ

Ömerağa mevkiinde yer alan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi din turizmini canlı tutması açısından önemlidir. Muhammed Peygamber’in manevi çocuğu olduğu rivayet edilen Ömer-ül Faruk’un soyundan gelen Şeyh Ali Semerkandi’nin yattığı bir türbedir. Çamlıdere’de her temmuz ayında Şeyh Semerkandi Anma Günü adı altında bazı etkinlikler organize edilir.

OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ

Çamlıdere’nin Yayalar mevkiinde yer alan Oyun ve Oyuncak Müzesi ilçe için çok önemli bir turizm noktasıdır. Müze teması nedeniyle çocukların ilgisini bir hayli çeker. Yetişkin ziyaretçilerin de ilginç bulabileceği müze görmeye değerdir. Oyun ve oyuncakların tarihsel gelişimi üzerine tasarlanan müzede yapılan çeşitli aktiviteler oldukça eğlencelidir.

BENLİ YAYLASI

Çamlıdere’de meşhur bir mesire alanı olan Benli Yaylası çok sayıda doğal güzelliği bünyesinde barındırır. Piknik ve doğa yürüyüşü yapmak için yaz aylarında tercih edilebilecek yaylada yeşilin her tonuna rastlamak mümkündür.

ÇAMKORU GÖLETİ

Ormanın içinde adeta gizli bir hazine olan Çamkoru Göleti görmeye değer bir manzaraya sahiptir. Çamkoru Tabiat Parkı’nın içinde yer alan bu gölette çok sayıda balık türü yaşar.

ÇAMLIDERE YAYLASI GÖLETİ

Piknik ve mangal yapmak amacıyla sıklıkla kullanılan Çamlıdere Yaylası Göleti ilçenin popüler alanlarındandır. İlkbahar ve yaz aylarında yoğun rağbet gören göletin havası oldukça temizdir.

GÖL PARK TESİSLERİ

Çamlıdere’yi ziyaret edenlerin uğraması gereken bu tesisler işlek restoranları ve kafeleri bünyesinde barındırır. İlçenin yerel yemeklerini ve içeceklerini buralardan denemek mümkündür.