Çayeli’nde Eskipazar Mahallesinde sokakta düzenlenen kahvaltıya yoğun ilgi vardı. Düzenlenen programa Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan, Çayeli Eski Belediye Başkanı Rıza Çakır, Çayeli Emniyet Müdürü Gani Bahadır Barakalı, Çayeli Jandarma Komutanı Eyüp Uzun, Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Hüseyin Öztürk, İYİ Parti Çayeli İlçe Başkanı Melehat Çomoğlu, Büyük Birlik Partisi Çayeli ilçe Başkanı Mustafa Durmuş ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Açılış konuşmasını Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Dr. Ahmet Çakıroğlu yaptı. Çakıroğlu; “Biz de isteriz ki öncelikle birbirimize sonra ailemize sonra bölgemize sonra ülkemize sonra milletimize hizmet edelim bu vesileyle 2006 yılında kurumsal olarak ilk defa Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği kuruldu. Kuruluş Merkezi İstanbul’da ama bu ailenin fertleri sadece İstanbul’da, Of’ta, Çayeli’nde, Antep’te, Adana’da değil. Allah'a şükür olsun Türkiye'nin her tarafında var irtibatlarımız devam ediyor. Adım adım da büyümeye devam ediyoruz. Sadece ülkemizde değil Emin olun ülke dışında da ailemizin fertleri var. Becerebilirsek adım adım bizden sonraki dönemlerde de o irtibatlarda ümit ediyoruz. Sağlanır bizim için çok gururlu bir gün, neden çünkü biliyorsunuz miras kavgası kardeşle yapılır, sınır kavgası komşuyla yapılıyor. Eğer bir aile burada, bir arada bu kadar güzel bir ortamda bulunabiliyorsa pek çok problemi çözmüş demektir. Bu da bize sadece gurur verir. Onun için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün sadece işe bismillah dedik ve başladık. Daha sık gelip gideceğiz. Bu aradaki bağı kuvvetlendirmek için çok daha fazla örgü öreceğiz. Sizin desteğinizi bekliyoruz. Bize emirlerinizi bekliyoruz. Çünkü bu işte bizim yaptığımız. Yani sosyal kurumlardaki başkan adı verilen kişilerin yaptığı şey ailesine hizmet etmektir. Hizmet etmek için bize lütfen talimat verin biz de elimizden geldiği kadar gayret edelim ve bugün yine burada bir arada olmamızı sağlayan Hüseyin başkan olmak üzere Mustafa başkan olmak üzere Çayeli ekibine de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten bu tip birliktelikler kolay olmuyor. Ümit ediyorum ki başta ailemiz olmak üzere bölgemize de ülkemize de milletimize de hayırlar getirsin çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, “kahvaltı programına bizleri davetimizden dolayı da şükranlarımı sunuyorum. Ben öncelikle teşekkür ediyorum başkanımıza. 18 yıllık bir serüven var. Kurumsal anlamda insanın ait olduğu yeri bilmesi, bir toplumu ayakta tutan bir milleti ayakta tutan temel faktörlerden bir tanesi bu milli günler malumuz milli günler aracılığıyla devlet olarak biz bunu millet olarak ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu şekilde birliği ve beraberliği pekiştirecek güçlendirecek hemşeri derneklerinin faaliyetleri ülkeye hizmet ediyor. Bu anlamda başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum” dedi.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi yaptığı konuşmada; “Çakıroğlu ailesinin yakın dostları var akrabaları var hısım bağları kuranlar var. Herkese hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Biz de tabii burada Hz. Âdem babamız olması hasebiyle Çakıroğlu ailesiyle akrabayız. Dolayısıyla hepimiz akraba oluyoruz. O anlamda aile çok değerli ve devletimizin temel taşı aile bu binayı oluşturan bu taşlar güçlü sağlam kalıcı olurlarsa devlet de baki olur. En büyük arzumuz bayrağımız ezanımız ve devletimizin ilelebet yaşaması. Onun için bir araya bireylerini akrabalarını getirip getirmiş olan Çakıroğlu ailesini ve onun dernek yönetimini Çakıroğlu Eğitim Kültür Derneği’nin yöneticilerini ve aile bireylerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği Çayeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çakır yaptığı konuşmada “Çakıroğlu derneği 2006 yılında İstanbul’da kuruldu 2006 yılından beri faaliyet gösteriyor En son bir de vakfımız var vakıfla beraber en son aldığımız kararda Çayeli’ndeki derneğimizi İstanbul’daki derneği bir çatı altında toplama kararı aldık bugün de nasip oldu bunu bu görevi yapmak da bize nasip oldu bugün de açılışımızı yaptık gayet kalabalık eşimiz de dostumuzla akrabalarımızla birlikte açılışımızı yaptık ”ifadelerini kullandı.

Çayeli Eski Belediye Başkanı Rıza Çakır, “Dr. Ahmet Çakıroğlu çok teşekkür ediyorum şeref verdiniz. Saygıdeğer Kaymakamımız, Saygıdeğer Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Ben sadece 1 şey söylemek istiyorum. Değerli dostlar Çayeli’nde yaşıyoruz, biz çok iyi biliyoruz hatta Doğu Karadeniz’de hemen hemen hepsi aynıdır, öyle bir memlekette Allah bizi yarattı ki şükürler olsun. Bir Müslüman olarak doğduk. Çok güzel bir beldede doğduk ama öyle bir zamanda doğduk ki hiçbir hane yoktur ki bu memlekette bu vatan için bir veya birkaç şehit vermiş olmasın. Bizler hepimiz şehit torunlarıyız. Her evin şehitleri vardır. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Burada açılan şubemizde inşallah görevi devam ettirecektir” dedi.

Program kahvaltı programın ardından içilen çaylarla birlikte yapılan sohbetlerle son buldu.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU