Doğu Karadeniz bölgesinde olası taşkın afetlerine karşı kesintisiz iletişim ve hızlı koordinasyon için önemli adımlar atılıyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, bölgedeki iletişim altyapısını güçlendirme çalışmaları kapsamında önemli bir adım daha attı.

Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü Hamdi Zihni liderliğindeki ekip, olası taşkın afetlerinde iletişim ve koordinasyonun sağlanması için kritik bir noktada incelemelerde bulundu. Trabzon-Gümüşhane sınırındaki 2 bin 533 rakımlı Çakırgöl'de kurulması planlanan telsiz rölesi için saha çalışmaları gerçekleştirildi.

Saha çalışmaları kapsamında, ekip bölgedeki araziyi detaylı bir şekilde inceleyerek arazi modelleme çalışmalarını tamamladı. Bu çalışmaların ardından bölgede iletişim altyapısının güçlendirilmesi için somut adımlar atılacak.

DSİ 22. Bölge Müdürü Ahmet Yılmaz, taşkın afetlerine karşı etkili müdahale için iletişim altyapısının büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Doğu Karadeniz bölgesi, yoğun yağışlara ve taşkınlara sıkça maruz kalan bir bölgedir. Bu nedenle iletişim altyapımızın güçlendirilmesi acil bir ihtiyaçtır. Yaptığımız çalışmalarla afet anında hızlı ve etkili bir şekilde koordinasyon sağlayarak olası zararları en aza indirmeyi hedefliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi