Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti vereceği Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, Başkan Ahmet Metin Genç'in katılımıyla açıldı. Başkan Genç, Trabzon halkının mutluluğunu artırmak istediklerini belirterek, "Halkımızın sorunlarına uzman gözüyle yaklaşarak çözümler üretmeyi hedefliyoruz" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin açılışına, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Başkan Genç, konuşmasında sadece altyapı hizmetleri ile yetinmediklerini, vatandaşların psikososyal ihtiyaçlarına da cevap vermek istediklerini ifade etti. Genç, "Trabzon'da en mutlu şehir hedefiyle çalışıyoruz. Bu merkezle halkımızın yanında olmak ve sorunlarını çözme yolunda adımlar atmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Her Zaman Yanınızdayız"

Trabzon’da yaşanan sel ve heyelanların ardından yapılan çalışmalara da değinen Başkan Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na destekleri için teşekkür etti. Genç, “Vatandaşlarımıza katkı sunacağız. Çocuklarla ilgili birimimizi de açacağız. Psikolojik olarak danışabilecekleri güçlü bir ekiple ücretsiz hizmet vereceğiz” dedi.

Büyük İhtiyaç Karşılanacak

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, modern hayatın getirdiği sıkıntılara dikkat çekerek, merkezin önemini vurguladı. Mumcu, “İnsanlar bazen danışma ihtiyacı duyuyor ama imkanı olmayanlar bu sorunlarla baş başa kalabiliyor. Bu merkezde uzman psikologlar sayesinde bu ihtiyaç karşılanacak” diyerek, merkezin sosyal belediyeciliğin önemli bir adımı olduğunu söyledi.

Her Bireye Hizmet Sunulacak

Uzman Klinik Psikolog Enes Bülbül, merkezde her yaştan bireylere ve ailelere yönelik psikolojik danışmanlık ve eğitim hizmeti sunulacağını belirtti. Bülbül, “Bireysel psikolojik danışmanlık, grup terapisi, aile ve evlilik danışmanlığı gibi hizmetlerimiz mevcut. Yakında çocuk terapileri ve eğitim programları da başlayacak” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmeti, psikososyal destek ihtiyacı olan vatandaşlara önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi