Marmara Bölgesi’nin en büyük kentlerinden olan Bursa, yaz ve kış sezonunda ülke turizmine katkı sağlayan lokasyonların başında yer almaktadır. Özellikle Uludağ Kayak Merkezi’nin Bursa’da yer alması; kentin yerli ve yabancı ziyaretçi potansiyeline çok büüyk oranda katkı sağlamaktadır. Cumalıkızık, İznik Gölü, Sansarak Kanyonu, Tirilye, Gölyazı, Uluabat Gölü, Suuçtu Şelalesi ve Kocayayla gibi gezilmesi ve keşfedilmesi gereken rotalara da ev sahipliği yapmaktadır. Bursa’nın Marmara Denizi’ne kıyısı da bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında ziyaretçilerin sık, sık uğradığı Bursa sahilleri, birbirinden güzel manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Biz de Bursa’da tatil yapmak isteyen okurlarımıza rehber olması adına; Bursa plajları 2024 listesi rehber içeriğimizi paylaştık. Bursa’da denize girilecek 17 plaj ile ilgili tüm detaylara sitemizden erişim sağlayabilirsiniz. Peki, Bursa’da kaç plaj var? Bursa’da plaj var mı? Bursa’nın denizi sıcak mı, soğuk mu? Bursa’nın denizi kirli mi, temiz mi? Bursa’da denize girilir mi? Bursa’da denize girilecek yerler hangileri? İşte Bursa ücretsiz plajlar 2024 listesi ve Bursa ücretli plajlar 2024 listesi rehber içeriğimiz.

Gemlik Plajları – Gemlik’te Denize Girilecek Yerler

Bursa’nın Gemlik ilçesinde yer alan plajlar şu şekildedir;

Serdivan Konak Hotel Narlı Tesisi

Serdivan Konak Hotel Narlı Tesisi, Armutlu – Gemlik yolu üzerinde hizmet vermektedir. Ahşap evlerde konaklama yapabileceğiniz tesis içerisinde; işletmeye özel plaj alanı bulunmaktadır. Şemsiye ve şezlong ile beraber; kafe ve restoran alanı da bulunan Serdivan Konak Hotel Narlı Tesisi içerisinde; çocuklarınız için oyun alanı ve deniz bisikleti hizmeti de mevcuttur. Konaklamalı deniz tatili yapmak için Serdivan Konak Hotel Narlı Tesisi’ne rezervasyon yaptırmayı unutmayın ve rezervasyonsuz gitmeyiniz.

Serdivan Konak Hotel Narlı Tesisi Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/2PsKDFQUarJEVerL9

Serdivan Konak Hotel Narli Tesisi 1

Büyükkumla Plajı

Bursa’da denize girilecek 34 plaj ve Bursa plajları 2024 listesi içerisinde yer alan Büyükkumla Plajı’na giriş ücretsizdir. Büyükkumla Plajı’nın plajı kum ve taş karışık yapıya sahiptir. Deniz ayakkabısı veya terlik giyilmesi gereken Büyükkumla Plajı’nın plaj alanı çok dar ve oldukça küçüktür. Hafta sonu ve Bayram tatili döneminde yer bulmak çok zordur. Büyükkumla Plajı’nın denizi 3 metre boyunca taşlıktır ancak geriye kalan bölümlerin kum olması keyifli bir tatil imkanı sağlamaktadır. Şemsiye ve şezlong kiralaması hizmeti bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletmeler de Büyükkumla Plajı’nın çevresinde hizmet veriyor. Soyunma kabini, tuvalet ve duş imkanları yoktur. Giderken yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi götürebilirsiniz. Otomobili ile gidecek misafirler için araç park etmeye uygun alan oldukça kısıtlıdır. Kalabalık dönemlerde mağduriyet oluşabilir.

Büyükkumla Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ahTUuAVMcNji19Fx6

Buyukkumla Plaji 1

Küçük Kumla Sahili

Bursa’nın en kalabalık plajları arasında yer alan Küçük Kumla Sahili’nin genişliği 10 metre ve uzunluğu ise ortalama 1200 metredir. Oldukça geniş yürüyüş parkuruna da ev sahipliği yapan Küçük Kumla Sahili; hafta içi günlerinde sakindir ancak; hafta sonu günlerinde ve Bayram tatili dönemlerinde aşırı kalabalıktır. Denizi sığ özelliğe sahip olan Küçük Kumla Sahili’nin plaj alanı ise; taş ve kum karışık yapıya sahiptir. Küçük Kumla Sahili’nin çevresinde yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz tesisler var. Şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti de mevcut. Küçük Kumla Sahili’ne giriş ücretsizdir. Denizi berrak ve temiz olan Küçük Kumla Sahili’nde belediye tarafından ücretsiz şezlong ile şemsiye hizmeti sunulmaktadır ancak öğlen saatlerine kadar tükenebilir. Tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanları bulunmaktadır.

Küçük Kumla Sahili Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/zSRfKHi8Gof2YeYGA

Kucuk Kumla Sahili 1

Kumla Vice Beach

Gemlik’te hizmet veren Kumla Vice Beach tesisi içerisinde; şezlogn ve şemsiye imkanı da bulunmaktadır. Kafe, cankurtaran, otopark, deniz güvenlik şeridi, canlı müzik, soyunma kabini, hasır şemsiye, şezlong, tuvalet ve duş imkanı da bulunmaktadır. Hafta sonu günlerinde kalabalık olabilmektedir. Kumla Vice Beach tesisinin plaj alanı ise; taş ve kum karışık yapıdadır. Dilerseniz terlik ya da deniz ayakkabısı da kullanabilirsiniz.

Kumla Vice Beach Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/AsXuq898z9iNEjCm9

Kumla Vice Beach 1

Hasanağa Kadınlar Plajı

Gemlik’te sadece kadın misafirlerin ziyaret edebileceği Hasanağa Kadınlar Plajı’na giriş ücreti yoktur. Soyunma kabini çok sayıda ancak tuvalet sadece bir adet vardır. Şemsiye ve şezlong imkanı da bulunan Hasanağa Kadınlar Plajı’nda duş hizmeti ve ibadethane hizmeti de mevcuttur. Yiyecek ve içecek imkanı yok ancak yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. 18:00’da ziyarete kapatılan Hasanağa Kadınlar Plajı’nın plaj alanı taşlıktır. Terlik veya deniz ayakkabısı kullanılabilir.

Hasanağa Kadınlar Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/iEkLJuFwLc9GTSaT9

Hasanaga Kadinlar Plaji 1

Gemsaz Plajı

Bursa’da denize girilecek 34 plaj ve Bursa plajları 2024 listesi içerisinde bulunan Gemsaz Plajı’nın giriş ücreti yoktur. Sakin ve oldukça sessiz bir plajdır. Gemsaz Plajı’nın plaj alanı ise; taşlık yapıdadır. Yiyeceklerin ve içeceklerin satışı bulunmamasından dolayı; yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi yanınınzda götürmeniz gerekiyor. Soyunma kabini bulunmaktadır. Plajda tuvalet var ancak bazen kilitli olabilmektedir. Gemsaz Plajı’nın plaj alanı ise taş ve kum karışık yapıdadır. Bundan dolayı deniz ayakkabısı ya da terlik kullanılmalıdır.

Gemsaz Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/rFQbiCmBFuYbegbu7

Gemsaz Plaji 1

Kumsaz Plajı

Kumsaz Plajı, hafta sonu günlerinde çok kalabalıktır. Kumsaz Plajı’na giriş ücreti yoktur ve plaj alanı ise kum ile beraber yer, yer taşlık yapıya sahiptir. Denizin zemini ise kum yapısındadır. Kumsaz Plajı’nın hemen yanı başında bir adet işletme var ve buradan yemek ihtiyaçlarınızı giderebilir ya da yanınızda da götürebilirsiniz. Duş ve soyunma kabini imkanı da bulunmaktadır. Araç park etmek için uygun alanlar var. Denizi kahverengi görünüme sahiptir.

Kumsaz Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/BAdS1kzptraVevGS9

Kumsaz Plaji 1

Kurşunlu Plajı

Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu mevkiinde bulunan Kurşunlu Plajı’na giriş ücretsizdir. Şemsiye ve şezlong kiralaması yapılabilmektedir. Restoran ve kafe hizmeti de bulunan Kurşunlu Plajı’nda tuvalet ve duş var ancak kilitli olabilmesinden dolayı gittiğiniz de mağdur olabilirsiniz. Kurşunlu Plajı’nın plaj alanı kum yapısındadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda da götürebilirsiniz. Ayrıca Kurşunlu Plajı’nda zaman, zaman çadır ile kamp yapanlar olabiliyor ancak jandarma ekiplerinden bilgi almadan çadır kurmayınız.

Kurşunlu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/xs8VDy6ndLt6uJwx5

Kursunlu Plaji 1

Kurşunlu Kadınlar Plajı

Bursa’da denize girilecek 34 plaj ve Bursa plajları 2024 listesi içerisinde ve aynı zamanda Gemlik plajları 2024 listemiz içerisinde yer alan son plajımız Kurşunlu Kadınlar Plajı’dır. Sabah saatlerinde denizi oldukça temiz ve berrak olan Kurşunlu Kadınlar Plajı’nın denizi gün içerisinde ise dalgalı ve kirli olabilir. Plaj içerisinde 2 adet büfe hizmet vermektedir. 8 yaş üzeri erkek çocuk misafir kabul edilmemektedir. Kurşunlu Kadınlar Plajı’na sadece kadın misafirler ve 8 yaş altında çocukları giriş yapabilmektedir. Erkek ziyaretçi kabul edilmemektedir. Kurşunlu Kadınlar Plajı’nın plaj alanı ise taşlık yapıya sahiptir. Dilerseniz terlik veya deniz ayakkabısı giyebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye imkanları da bulunmaktadır.

Kurşunlu Kadınlar Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Cnkirre3tJUakPCk7

Kursunlu Kadinlar Plaji 1

Mudanya Plajları – Mudanya’da Denize Girilecek Yerler

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yer alan plajlar şu şekildedir;

Plaj Kumlu

Bursa’da denize girilecek 34 plaj ve Bursa plajları 2024 listesi içerisinde ve aynı zamanda Mudanya plajları 2024 listemiz içerisinde yer alan ilk plaj, Plaj Kumlu’dur. Burgaz Altınkum Plajı’nın sağ tarafında yer alan Plaj Kumlu, ıssız alan olarak da bilinmektedir. Soyunma kabini, tuvalet, duş ve market imkanlarının bulunmadığı bir plajdır. Küçük ve taşlık bir alan olan Plaj Kumlu’yu, Burgaz Altınkum Plajı’nın kalabalıklığından sıkıldığınızda yürüyerek keşfedebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Deniz ayakkabısı veya terlik kullanmanız gereken Plaj Kumlu’ya giriş ücretsizdir ve herhangi bir imkan bulunmamaktadır.

Plaj Kumlu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/5w48LQLD8piMYGDA9

Plaj Kumlu 1

Burgaz Altınkum Halk Plajı

Burgaz Altınkum Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Ağaçlık ve gölge bir alan bulunmayan Burgaz Altınkum Halk Plajı’nda şemsiye ve gölgelik kullanmanız gerekmektedir. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları bulunan Burgaz Altınkum Halk Plajı’nın plaj alanı kum yapısına sahipken, denize girilen alanlarda taşlar vardır bu yüzden deniz ayakkabısı ya da terlik kullanılması önerilir. Şemsiye ve şezlong imkanı yoktur. Araç park etmek için de uygun alan bulunmayan Burgaz Altınkum Halk Plajı’nın en güzel saatleri sabah saatleridir. Öğlen saatlerinden sonra dalgalı, kalabalık ve bulanık olabilmektedir. Burgaz Altınkum Halk Plajı’nın arka bölümü taş duvar ile örülmüştür ve plaja inmek için patika yolu tercih etmeli veya merdivenleri kullanabilirsiniz. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Burgaz Altınkum Halk Plajı çevresinde işletmeler var ancak bekletiniz yüksek olmasın.

Burgaz Altınkum Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/4sLJTRqb7fEdMeC96

Burgaz Altinkum Halk Plaji 1

Güzelyalı Sahili

Güzelyalı’da sahil şeridi üzerinde çok küçük bir plaj alanına sahip olan Güzelyalı Sahili’nde merdiven imkanları ile plaja inilebilmektedir. Plaj alanı kum ve taş olan Güzelyalı Sahili’nde deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmanız gerekmektedir. Yürüyüş için taş zemin alanlar bulunan Güzelyalı Sahili’nde oturma alanları da vardır. Rüzgarlı bir sahil olan Güzelyalı Sahili’nin denizi bu yüzden belirli dönemlerde dalgalı olabilmektedir. Güzelyalı Sahili üzerinde; duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanları yoktur. Yiyecek satın alabileceğiniz; kafe, market, restoran, konaklama tesisleri ve büfeler vardır. Ücretsiz denize girebileceğiniz Güzelyalı Sahili’ne giderken yiyeceğinizi ve içeceğinizi yanınızda da götürebilirsiniz.

Güzelyalı Sahili Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/xZpmVP6xjdWp5GVm8

Guzelyali Sahili 1

Burgaz Halk Plajı

Burgaz Halk Plajı’nın plaj alanı oldukça küçüktür. Bayram tatili günlerinde ve hafta sonu günlerinde kalabalık olan Burgaz Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Burgaz Halk Plajı’nın yer aldığı sahil şeridi üzerinde manzara izlemek ve yürüyüş yapmak da mümkündür. Taş ve kumlu karışık yapıya sahip bir zemine sahip olan Burgaz Halk Plajı’nda deniz ayakkabısı kullanabilir veya terlik giyebilirsiniz. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilir ya da Burgaz Halk Plajı’nın çevresinde hizmet veren restoran ve kafelerden satın alabilirsiniz. Tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanları yoktur.

Burgaz Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/sXA46m8tTrBsaHxUA

Burgaz Halk Plaji 1

Paşa Beach

Paşa Beach tesisine giriş 200 TL ile 250 TL civarındadır. Şemsiye ve şezlong imkanının yanı sıra; yiyecek ve içecek satışı da yapılan Paşa Beach tesisinde denize girilen alanlar taşlık ancak diğer bölümler kumlu yapıya sahiptir. Duş, soyuma kabini ve tuvalet vardır.

Paşa Beach Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ss7eVE5UHeTQc4d46

Pasa Beach 1

Burfaş Mudanya Sahil Tesisleri

Denizi temiz ve berrak olan Burfaş Mudanya Sahil Tesisleri’nde loca kiralama hizmetinin yanı sıra; şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti de bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz Burfaş Mudanya Sahil Tesisleri’ne giriş ücreti ortalama 150 TL ile 200 TL civarındadır. Aileler ve arkadaş grupları için ayrı alanlar da bulunmaktadır. Ayrıca Burfaş Mudanya Sahil Tesisleri’ne plajın dolması durumunda yeni misafir girişi sağlanamamaktadır. Bundan dolayı sabah erken saatlerde gitmenizi öneriyoruz. Burfaş Mudanya Sahil Tesisleri’nin plaj alanın sol ve sağ bölümleri taşlar ile çevrilmiş durumda iken, orta bölümde ise kum plaj vardır.

Burfaş Mudanya Sahil Tesisleri Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Yx3kQHvU3diqZd4h9

Burfas Mudanya Sahil Tesisleri 1

M. Kemal Coşkun Öz Plajı

M. Kemal Coşkun Öz Plajı’na giriş ücretsiz olmakla beraber; Mudanya’nın en sakin bölgelerinden birinde yer almaktadır. M. Kemal Coşkun Öz Plajı’nda çay bahçesi de hizmet vermektedir. Tuvalet var. Şemsiye, şezlong, duş ve soyunma kabini imkanları bulunmamaktadır. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi çay bahçesinden temin edebilirsiniz. Plaj alanı çok küçüktür. Plaj kenarı taşlık ve iskele üzerinde de taşlar bulunmaktadır. Ayrıca M. Kemal Coşkun Öz Plajı’nda iskele üzerinden denize girmek çok tehlikelidir. Taş ve kum karışımı olan bölümden denize girilebilmektedir. Deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmanızı önerdiğimiz M. Kemal Coşkun Öz Plajı çok küçük ancak birkaç saat vakit geçirmek için tercih edebilirsiniz.

M. Kemal Coşkun Öz Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/vDiqERveTKC9XFQi8

M Kemal Coskun Oz Plaji 1

Kumyaka Plajı

Bursa’da denize girilecek 34 plaj ve Bursa plajları 2024 listesi içerisinde yer alan Kumyaka Plajı; hafta içi günlerinde çok sakin olurken, hafta sonu günlerinde ve Bayram tatili dönemlerinde çok kalabalıktır. Kumyaka Plajı’nın denizi öğlen saatlerinden sonra dalgalı olmaktadır. Yürüyüş yapmak için taş iskele de bulunmaktadır. İskele üzerinde çok sayıda balıkçı teknesi de bulunmaktadır. Taş ve kum karışımına sahip zemin rahatsızlık vermiyor ancak dilerseniz terlik ya da deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz. Restoran ve market yakın mesafede yer almaktadır. Tuvalet ve duş imkanı da yürüyüş mesafesindedir. Giriş ücreti bulunmayan Kumyaka Plajı’na giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.

Kumyaka Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/sDLmKVwUxRGn4uyL9

Kumyaka Plaji 1

Kumyaka Halk Plajı

Kumyaka Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. 50 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde olan Kumyaka Halk Plajı’nın plaj alanı çok küçüktür. Ağaçlar arasında oldukça küçük bir koy olan Kumyaka Halk Plajı’nda deniz ayakkabısı veya terlik kullanılması önerilmektedir. Taş ve kum yapıya sahip zemin rahat değildir. Ayrıca denizi hızlı derinleşmektedir. Tuvalet, duş ve soyunma kabini, şezlong, şemsiye gibi imkanların yanı sıra market ve restoran da bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.

Kumyaka Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/eL1ZbYHPquawLhJe7

Kaynak: Haber Merkezi