Ülkemizin çok sevilen şehirlerinden biri olan Burdur, son zamanlarda manzarası, doğası, tarihi ile çokça gündeme gelmeyi başarmıştır. Biz de sizler için merak ettiğiniz her şeyi ve daha fazlasını araştırdık. Peki Burdur’da hangi dağlar var? Burdur’daki en büyük dağ hangisi?

Burdur’da hangi dağlar var?

Katrancık Dağları

Katrancık Dağları, Batı Toroslar sistemi içinde yer alan Burdur ilindeki sıradağlar olarak bilinir. Akdağlar'ın Muğla-Antalya sınırındaki uzantısı olan Katrancık Dağları, güneyde 2269 metre yüksekliğindeki Bozdağ Tepe ile kuzeyde 2328 metre yüksekliğindeki Kestel Dağı ve 2028 metre yüksekliğindeki Beşparmak Dağı gibi zirvelerden oluşmaktadır. Batısında, Burdur Gölü'ne dökülen Bozçay'ın aktığı Kocaova bölgesi bulunur. Doğusunda Korkuteli Ovası, kuzeyinde Burdur Gölü ve şehir merkezi yer alırken, güneyinde Korkuteli'nin batısında yükselen 2124 metrelik Koru Dağı bulunur. En yüksek noktası Kestel Dağı'nın yamaçları 1800 metre yüksekliğe kadar ulaşır ve genişçe ardıç ve çam ormanlarıyla kaplıdır. Karaçamlar geniş alan kaplarken, meşe türleri, kızılçam ve pırnal meşesi seyrek olarak görülür. Yaygın ağaççık türleri arasında karaçalı, sürünücü bodur ardıç, böğürtlen ve kocayemiş bulunur.

Akdağ

Akdağ, Burdur'un Ağlasun ilçesinde yükselen ve Toros Dağları'nın önemli bir parçasıdır. Bu dağ, Ağlasun ile Isparta arasında doğal bir sınır oluştururken, eteklerinde tarihi Sagalassos antik kenti yer alır.

Kaynak: Haber Merkezi