Konuya ilişkin açıklama Meteoroloji tarafından yapıldı. MGM, yaptığı açıklamasında sıcaklıkların mevsim normalleri seviyesinde olacağı belirtildi. Yağışların gece saatlerinden itibaren ülkemizi terk edeceği belirtildi.

YAĞIŞLI HAVADAN ETKİLENECEK YERLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışlı havalardan etkilenecek yerleri açıklarken, bu gece yarısından itibaren yağışların ülkemizi terk edeceğini belirtti. Bugünkü yağışlar için vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin de altı çizildi.Ekran Goruntusu 2024 08 12 095909 Min

METEOROLOJİ UYARDI

Yapılan açıklamada sıcaklıkların mevsim normalleri seviyesinde olacağı ifade edilirken, açıklamanın devamında şunlar söylendi:

“Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bugün beklenen yağışların Ordu, Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor”

YAĞIŞ VE RÜZGARA DİKKAT

Yağışların gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği belirtildi. Ancak bugün gün içerisinde yağışların Ordu, Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği açıklaması yapıldı.

Diğer yandan rüzgar için de açıklama geldi. Yapılan açıklamada rüzgarın; Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor denildi. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yapılan uyarılara uymaları gerektiği belirtildi.

Kaynak: usakgundem