Brus Şurup, Türkiye'de sık kullanılan şurup türlerinden bir tanesi. Ancak kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler mevcut. Öncelikle her ilacı kullanmadan önce uzman doktorun tavsiyelerini dikkate almanız gerekmektedir. Hiçbir ilacı, şurubu ya da kremleri yan etkilerini, ne işe yaradığını, ne olduğunu bilmeden ve uzman doktora danışmadan kullanmamaya dikkat etmeliyiz. Brus Şurup nedir?, Brus Şurup nasıl kullanılır?, Brus Şurup ne işe yarar?, Brus Şurup yan etkileri nelerdir? gibi soruların cevapları da merak ediliyor. Haberimizde bu soruların cevapları ve Brus Şurup hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.Brussurup 3

BRUS ŞURUP NEDİR?

İlk olarak Brus Şurup nedir? sorusunun cevabını verelim. 100 ml'lik kahverengi cam şişeler içinde piyasaya sunulan, beyaz renkli kıvamlı, şeftali kokulu bir süspansiyon olan ve etkin maddesi ibuprofen, NSAİİ olarak adlandırılan non-steroid antiinflamatuvar (steroid olmayan iltihap giderici) bir ilaç sınıfına dahildir. Ağrı kesici ve iltihap gidericidir.

BRUS ŞURUP NE İŞE YARAR?

Brus şurubunun tanımını yaparak, ne işe yaradığını da aslında anlatmış olduk. Brus şurubunun kullanıldığı rahatsızlıklar şu şekilde:

* 6 ay ve üzerindeki çocuklarda ateşin düşürülmesi amacıyla kısa süreli olarak,

* 6 ay ve üzerindeki çocuklarda hafif ve orta derecedeki ağrıların giderilmesi amacıyla
kısa süreli olarak,

* Çocukluk çağı romatizmal eklem hastalığı (juvenil artrit) belirtilerinin tedavisi.Brussurup 2

BRUS ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Brus şurubunun nasıl kullanıldığı sorusunun cevabı merak ediliyor. Doktor tavsiyesi dışında kullanmamanız gereken Brus şurubun nasıl kullanıldığının detaylarını maddeler halinde sıraladık. İşte Brus şurubun kullanım şekli ve tüm detaylar:

* Mutlaka doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanınız.

* Brus şurup, su ile birlikte alınır ve yemeklerden birkaç saat önce veya sonra alınması önerilir. Brus şurubun kullanım dozu, yaş aralığına göre değişiklik gösterir. Vücut ağırlığı başına 20-30 mg/kg olarak hesaplanır.

* Yetişkinler için uygun doz miktarı, günde üç defa 4-6 ölçeğe bölünecek şekilde toplamda 1200-1800 mg'dır.

* 6 ay-1 yaş aralığı için: Günde üç defa 2,5mL (yarım ölçek-çocuğunuzun 7 kg’dan ağır olması koşulu ile),

* 1-2 yaş aralığı için: Günde üç-dört defa 2,5 ml ölçüde,

* 3-7 yaş aralığı için: Günde üç-dört defa 5 ml ölçüde,

* 8-12 yaş aralığı için: Günde üç-dört defa 10 ml ölçüde kullanılması önerilir. Ancak alınması gereken doz miktarı doktor tarafından onaylanmalıdır.Brussurup 1

BRUS ŞURUP YAN ETKİLERİ 

Her şurubun bir takım yan etkileri bulunmaktadır. Mutlaka doktor tavsiyesinde kullanılması gereken Brus şurubun yan etkilerini kullanmadan önce kontrol etmenizde fayda var. İşte Brus şurubunun yan etkileri:

* Mide ve bağırsaklarda yanma, kramp, şişkinlik ve karın ağrısı gibi mide bulantısı ile ilişkili semptomlar

* Baş ağrısı

* Uyku bozuklukları ve aşırı uyku hali

* Deride döküntüler, kaşıntı ve kızarıklık

* Nezle benzeri semptomlar

* Halsizlik ve yorgunluk

* Astım

* Kaşıntı

* Alerjik reaksiyon

Kaynak: Haber Merkezi