Boydak Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, cezasını tamamlayarak 12 Haziran’da tahliye edildi. 5 Mart 2016’da Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve 11 yıl 10 ay hapis cezası alan Boydak, cezasını Ankara Sincan Cezaevi ve Kayseri Bünyan Cezaevi’nde çekti. Tahliye sonrası açıklamalarda bulunan Hacı Boydak, “Devletin valileri geldi, benden yardım istedi. Ben Hristiyana da cemevlerine de cemaate de yardım ettim diye mallarıma el konuldu, zindanlara attılar,” dedi.

Boydak Holding’in Durumu ve Aile Üyeleri

Boydak Holding, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TMSF’ye devredilmiş ve adı Erciyes Anadolu Holding olarak değiştirilmişti. Holdingin değeri kayyum atandığında 10 milyar dolar olarak belirlenmişti. Boydak ailesinden hala yedi kişi tutuklu bulunuyor: Şükrü, Memduh, Mustafa, Bekir, İlyas, Erol Boydak ve yeğen Murat Bozdağ. Aile üyeleri çeşitli cezaevlerinde cezalarını çekmeye devam ediyor.

Hacı Boydak’ın Ceza Süreci ve Sağlık Durumu

Tutuklanmadan önce mide kanseri nedeniyle ameliyat geçiren Boydak, hastalığının nüksetmesi üzerine ikinci ameliyatını Sincan Cezaevi’nde geçirdi. Ameliyat sonrası üç ay infaz ertelemesi verilen Boydak, sürenin dolmasının ardından tekrar cezaevine döndü ve kalan cezasını tamamladı.

Boydak Holding’in Müsaderesi ve Yeni İsmi

1957 yılında Kayseri’de kurulan Boydak Holding, 2016 yılında TMSF’ye devredilmesinin ardından Erciyes Anadolu Holding olarak yeniden adlandırıldı. Türkiye’deki mobilya sektörünün yüzde 30’unu elinde bulunduran holdingin bünyesinde İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks ve Form Sünger gibi markalar bulunuyor.

Boydak Ailesi ve Devam Eden Davalar

Boydak ailesinin banka hesapları dahil bütün mal varlıklarına el konulmuş durumda. Memduh Boydak’ın eşi Meral Boydak ve Şükrü Boydak’ın eşi Aliye Boydak da ceza almış durumda. Aliye Boydak’ın davası Yargıtay’da bulunuyor.

Boydak ailesi ve holdingin durumu, Türkiye’deki siyasi ve ekonomik gelişmelerin önemli bir parçası olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Hacı Boydak’ın tahliyesi, aile ve holding üzerindeki hukuki sürecin bir aşaması olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi