Bolu'daki bu göller, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda sundukları huzurlu ortam ve doğa aktiviteleriyle de Türkiye'nin önemli turistik noktalardan biridir. Doğanın kucağında zaman geçirmek ve enerji toplamak isteyen herkes için ideal bir kaçış noktasıdır. Peki Bolu’da hangi göller var? Detaylar haberimizde…
Bolu’da hangi göller var?
Abant Gölü
Bolu ilinin Mudurnu ilçesinde yer alan bir heyelan set gölüdür. Abant Gölü, Türkiye'nin Batı Karadeniz bölümü dağlarının önemli zirvelerinden biri olan Abant ve Keremali dağları arasında yer alır.Göl, yaklaşık 125 hektarlık bir alan kaplar. Gölden akan su, Abant Deresi ile Bolu Çayı'na karışır. Göl, etrafındaki ormanlık alanlarla birlikte muhteşem bir manzara sunar. Çevresinde yürüyüş parkurları ve piknik alanları bulunur. Kış aylarında göl ve çevresi kar manzarasıyla bir başka güzeldir. Göl, derinliklerinin görülebileceği kadar berraktır.
Çubuklu Gölü
Bolu iline bağlı Göynük ilçesinde bulunan bir heyelan set gölüdür. Gölün suyu genellikle berrak ve temizdir. Çubuklu Gölü çevresi, doğa tutkunları için piknik ve doğa yürüyüşleri yapmak adına mükemmel bir ortam sunar. Göl etrafındaki çam ve meşe ağaçları, göl manzarasına doğal bir güzellik katmaktadır. Göl ve çevresindeki köyler, dizi ve film yapımları için çekim mekanları olarak tercih edilmiştir.
Gölcük Gölü
Bolu il merkezine 13 kilometre güneyinde yer alan yapay bir göl. Göl ve çevresi, doğal güzelliklerini korumak amacıyla tabiat parkı ilan edilerek özel koruma altına alınmıştır. Gölcük Gölü çevresinde yürüyüş yapabilir, doğa fotoğrafları çekebilir, piknik alanlarında piknik yapabilir ve gölde balık tutabilirsiniz. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir yerdir.
Sülüklü Göl
Bolu ili, Mudurnu ilçesine bağlı Tavşansuyu köyü sınırları içinde bulunan, tektonik hareketler sonucunda oluşmuş bir heyelan gölüdür. Sülüklü Gölü, etrafındaki doğal yaşam alanı ile birlikte 809 hektarlık bir alana sahiptir. Gölün kendisi ise sadece 60 dönümlük bir alanı kaplar. Sülüklü Göl, 300 yıl önceki bir deprem sırasında meydana gelen heyelan sonucu oluşan göllerden biridir. Adını, gölde bulunan fazla sayıdaki sülükten almıştır. Ancak günümüzde göle atılan balıkların etkisiyle sülük popülasyonu azalmıştır.
Sünnet Gölü
Bolu ilinin Göynük ilçesi sınırlarında yer alan bir heyelan set gölüdür. Gölden çıkan Gök Dere, önce Mudurnu Çayı'na dökülür ve daha sonra bu çay Sakarya Nehri'ne ulaşır. Sünnet Gölü, doğal güzelliği ve sakin atmosferiyle yerel halk ve ziyaretçiler tarafından sevilen bir doğal alandır.
Yeniçağa Gölü
Bolu ilinin Yeniçağa ilçesinin yakınlarında bulunan tektonik oluşumlu bir göldür. Gölün çevresi sazlık ve bataklıktır. Gölün fazla suları Çağa Deresi aracılığıyla Büyüksu Çayı’na dökülür. Gölde yüze yakın kuş türü bulunmaktadır. Turnalar ve şah kartallar gölde kuluçkaya yatar. Gölette avlanabilen balık türleri arasında sazan, kefal, Japon sazanı ve mercan balığı bulunmaktadır.
Bolu’nun en büyük gölü hangisi?
Bolu’nun en büyük gölü 125 hektarlık alanı ile Abant Gölü’dür.