Genel

Bodrum'un en güzel tatil yerleri güncel 9 yer

Barlar sokağı, kalesi, marinası, yöresel pazarları, insanı her adımda heyecanlandıran beldeleri ve elbette dünyaca ünlü koy ve plajlarıyla Bodrum, bir tatil bölgesinden çok daha fazlasını vadediyor. 60’ın üzerinde mavi bayraklı plaja sahip olan Bodrum, aynı zamanda Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil destinasyonları arasında yer alıyor.

Abone Ol

1. Akyarlar

Bodrum’un ilçe merkezine yaklaşık olarak 22 km uzaklıkta olan Akyarlar, bölgede plaj tatili yapmak adına en ideal yerlerden biri sayılıyor. Özellikle de Akyarlar içerisinde yer alan irili ufaklı koylar, burayı tekne turlarının önemli bir parçası haline getiriyor. Aynı zamanda rüzgâr konusundaki avantajları nedeniyle pek çok su sporuna da ev sahipliği yapan Akyarlar, yaz döneminde profesyonel sporcuları da ağırlıyor.

Akyarlar’ın belli noktalarında başlangıç seviyesi için rüzgar sörfü, yelken, deniz paraşütü gibi sporlara yönelebilirsin. Akyarlar’a geldiğinde Akçabük Plajı ve Karaincir Plajı başta olmak üzere birçok popüler plajı listene alabilirsin. Bu arada düzenli olarak Kos Adası’na günlük tekne gezilerinin yapıldığını da belirtelim.

Konum Linki

2. Gümbet

Gümbet, oldukça geniş ve uzun sahili ile dikkat çekiyor. Bu büyüklüğe rağmen her noktası tertemiz kalabilen Gümbet’in birçok plajı çocuklu aileler için de uygun. İlçe merkezine en yakın beldelerden biri olduğu için büyük ilgi gören Gümbet’in ismi buradaki sarnıçlardan geliyor. Görece sığ bir denize sahip olan beldenin gece hayatı da son derece aktif. Bodrum ilçe merkezine sadece 3 km uzaklıkta olan Gümbet, modern otelleri ve şık restoranlarının yanında barlar sokağı ve hediyelik eşya dükkanlarıyla ziyaretçilerin keyifli bir şekilde vakit geçirmesine olanak tanıyor.

Günübirlik ziyaretlerde tatilciler çoğunlukla Gümbet Halk Plajını değerlendiriyor. Öte yandan Bardakçı Koyu da çok sayıda beach club’a sahip olmasından dolayı sevilen bir yer. Denizden fırsat bulduğunda meşhur Gümbet Yel Değirmenlerini de yakından inceleyebilirsin. Bu arada edebiyatımızın efsane isimlerinden biri olan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın (Halikarnas Balıkçısı) mezarı da Gümbet sınırları içerisinde bulunuyor.

Konum Linki

3. Yalıkavak

Bodrum’un en popüler beldelerinden biri olan Yalıkavak, 15 sene öncesine kadar Bodrum’un mütevazi bir köyüydü. Bodrum Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar neticesinde Yalıkavak, statü olarak Bodrum’un bir mahallesi olmaya başladı. Yel değirmenleri, merkeze 18 km uzaklıkta olan Yalıkavak’ın sembolü olarak kabul ediliyor. Yel değirmenlerinin arasında kalan bu harika manzaranın tadını sonuna kadar çıkarmalısın.

Yalıkavak Marina çok sayıda restorana, mağazaya ve alışveriş merkezini bünyesinde barındırıyor. İlçenin en lüks marinasına ev sahipliği yapan Yalıkavak, bir zamanlar süngercilerin uğrak yeriymiş. Bu nedenle de bölge halk arasında Süngerci Mahallesi adıyla da biliniyor. Her perşembe günü kurulan Yalıkavak Pazarını dolaşarak bölgedeki köylülerin üretimleri olan organik ürünleri satın alabilirsin. Sanatçılar Sokağı gibi romantik bir sokağa da sahip olan beldede denize girmek adına; Yalıkavak Halk Plajı dışında Küdür Plajı, Gerişburnu Plajı ve Fener Plajı gibi alternatifleri değerlendirebilirsin.

Konum Linki,

4. Turgutreis

Tarihi 500 yıldan fazla olan Turgutreis, yaz turizmine damgasını vuran destinasyonların başında geliyor. Tertemiz denizi ve mavi bayraklı plajları ile beğeni toplayan Turgutreis, günümüzde bir mahalle statüsünde. Bir mahalle olarak geçse de son derece geniş bir alana yayılmış durumda olan Turgutreis; temel olarak Akyol ve Kadıkalesi arasındaki mesafeyi kaplıyor. Mandalina ve zeytin ağaçlarının ağırlıkta olduğu bölge, 1970’lere dek “kara toprak” ismiyle anılıyordu. Turizmde yapılan atılımlar neticesinde çehresi bir anda değişen Turgutreis, D-Marin Turgutreis isimli marinasıyla fark yaratıyor.

Batı rüzgârlarına olanak tanıyan şanslı konumu sayesinde çevredeki beldelere kıyasla daha serin olan Turgurteis, adını Osmanlı’nın meşhur amiralinden alıyor. Günbatımı Plajı, Kadıkalesi Halk Plajı, Bahçeli Evler Plajı burada denize girmek adına en iyi alternatifler arasında bulunuyor. Ayrıca Akyarlar’ın da beldeye yakın mesafede olduğunu belirtelim.

Konum Linki

Son dönemlerde popülerliğini iyiden iyiye artırmaya başlayan Gümüşlük, Bodrum’da tatil konusunda değerlendirebileceğin bir diğer belde. Genel anlamda sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olan Gümüşlük, klasik Ege mimarisini yansıtan evleriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda yüksek sezonda hemen hemen Gümüşlük’ün tüm sokaklarında el sanatı tezgahlarına tanıklık edebilirsin.

Begonvillerle süslenmiş, özenle korunmuş evlere hayranlık duymamak mümkün değil. Gümüşlük sınırları içerisinde denize girmek istiyorsan Çukurbük Plajı, Gümüşlük Çayıraltı Halk Plajı, Liman Plajı gibi seçenekleri değerlendirebilirsin. Bu arada Tavşan Adası da buraya yürüme mesafesinde. Buraya ulaşarak sevimli tavşanları ellerinle besleyebilirsin. Son olarak Peksimet Dağı’nın eteklerine kurulan ve taş evleriyle meşhur olan Karakaya Köyü’nü de notların arasına alabilirsin.

Konum Linki

6. Bitez

Şarkılara konu olmuş meşhur Bitez beldesi, Bodrum’a sadece 10 km uzaklıkta. Özellikle de çok geniş bir alana yayılan mandalina bahçeleriyle bilinen Bitez, mavi ve yeşilin uyum içinde olduğu ender yerler arasında bulunuyor. Burada genellikle denize girmek ya da güneşlenmek isteyenler, özel olarak inşa edilmiş olan iskeleleri değerlendiriyor.

Bu ufak iskelelerin kıyı boyunca belli aralıklarla var olduğunu görebilirsin. Diğer ismi “Ağaçlı” olan Bitez, narenciye üretimi konusunda Bodrum’un en aktif yeri. Dolayısıyla halk pazarında uygun fiyatlar karşılığında en lezzetli mandalina ve portakalları satın alabilirsin. Yerli ve yabancı ziyaretçiler deniz için Bitez Halk Plajına öncelik veriyor. Mavi bayraklı olan plaj, 200 metre uzunluğunda.

Konum Linki

7. Gündoğan

Görece daha az bilinse de Bodrum’un sevilen beldelerinden ola Gündoğan’ın tarihi Roma Dönemi’ne dek uzanıyor. O dönem “Vera” adıyla kurulan Gündoğan, zaman içerisindeki korsan saldırılarından dolayı bugünkü yerine taşınmış. Antik zamanlarda “Farilya” ismiyle anılan bölge, sadece plajlarıyla değil tarihi derinliğiyle de ilgi görüyor. Osmanlı Kulesi haricinde Aziz Apostol Kilisesi ve Elli İki Merdiven Kilisesi gibi yerleri de ziyaret edebilirsin. Aynı şekilde Peynir Çiçeği Mağarası da Gündoğan’da görmeye değer bir diğer nokta.

Gündoğan Halk Plajının mandalina bahçelerinin ortasında kalması, buraya özel bir atmosfer kazandırıyor. Çam ormanlarının gölgesinde yer alan çok sayıda plaj ve koyu beklentilerine göre tercih edebilirsin. Bu arada Gündoğan üzerinden ufak teknelerle Apostol Adası’na yapılan turlara dahil olabilirsin.

Konum Linki

8. Ortakent Yahşi

Bodrum’un güney kısmında kalan Ortakent Yahşi, oldukça sakin bir belde olarak biliniyor. İlçe merkezine 11 km uzaklıkta olan Ortakent Yahşi, hem mavi bayraklı plajlara hem de eğlence mekanlarına yürüme mesafesinde. Aynı zamanda uygun fiyatlı çok sayıda otel ve pansiyonu da bünyesinde barındıran bölgenin en bilindik plajı Yahşi Plajı.

Burada gün boyunca şnorkelle yüzen tatilcilere denk gelebilirsin. Yahşi Plajı şnorkelle yüzmeye ve çeşitli su sporlarına elverişli bir yapıya sahip. Tarihi Roma Dönemi’ne kadar uzanan belde, aynı zamanda devasa AVM’lere de ev sahipliği yapıyor. Bu durum Ortakent’i Bodrum’un ikinci merkezine dönüştürecek gibi görünüyor. Suları diğer beldelere kıyasla soğuk olan Ortakent Yahşi’nin en önemli avantajı, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak ve Bitez’e yakın bir konumda olması.

Konum Linki

9. Güvercinlik

Plajları kadar tabiat güzellikleriyle de bilinen Güvercinlik, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta. Özellikle de balık restoranları ile meşhur olan belde, sığ bir denize ve ince kumlu plajlara sahip. Balıkçı teknelerinin sıralandığı Güvercinlik; Bardakçı Koyu, Kargı koyu ve Hurma Sahili gibi üç önemli yere ev sahipliği yapıyor.

Aynı zamanda plaj kulüpleriyle de dikkat çeken Güvercinlik’te gecenin geç saatlerine kadar canlı müzikle karşılaşabilirsin. Başta Meşelik olmak üzere pek çok köyün buraya yakın olması da Güvercinlik’ün popülerliğini artırıyor.

Konum Linki