Bilal Bilici Kimdir?

Adana'da 1984 yılında doğan Bilal Bilici'nin siyasi hayatı, iş adamı ve üç dönem Adana Milletvekili olarak görev yapmış olan babası Mehmet Ali Bilici'nin siyasi mirasıyla başlamıştır. Eğitim hayatını Boston Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde tamamlayan Bilici, daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi'nde Global İlişkiler alanında yüksek lisans yapmıştır.

Profesyonel kariyerine uluslararası danışmanlık şirketlerinde başlayan Bilal Bilici, Ernst & Young ve Accenture gibi önemli firmalarda üst düzey pozisyonlarda görev almıştır. Özellikle petrol ve petrokimya sektöründe Dubai'de yöneticilik yapmıştır. Türkiye'de de Bilici Holding Yönetim Kurulu'nda yer almış ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde akademik kariyerine devam etmiştir.

Siyasi arenaya adımını atan Bilici, 2022 yılında İYİ Parti'nin ABD temsilciliğine genel başkan danışmanı olarak atanmıştır. 2023 Türkiye genel seçimlerinde ise İYİ Parti'den Adana'dan milletvekili seçilmiştir.

BİLAL BİLİCİ NEDEN İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti liderliğine Müsavat Dervişoğlu'nun seçilmesinin ardından partide dalgalar yükselmeye başladı. Bilal Bilici İYİ Parti'den istifa ettiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu. 

Kaynak: Haber Merkezi