Genel

Beşiktaş’ta Gezilecek En Güzel Yerler 2024

Abone Ol

Dünyanın en önemli metropollerinden biri olarak anılan İstanbul, mutlaka gezilmesi gereken pek çok yer ile turistik açıdan benzersiz bir deneyim vadediyor. Şehrinin ilçelerinden biri olan, Osmanlı döneminde hanedan mensupları ve yüksek devlet görevlilerinin halkla birlikte yaşadıkları bir semt olan Beşiktaş, günümüzde halen görülmesi gereken çok sayıda tarihi yapıya ve turistik yere ev sahipliği yapıyor.

İstanbul’un farklı noktalarından Beşiktaş’a ulaşmak için izleyebileceğiniz pek çok yöntem bulunuyor. Metrobüs, otobüs, minibüs veya taksiler ile ulaşım sağlayabilir ya da yolculuğunuzu daha konforlu hale getirmek için araç kiralayabilirsiniz. Yılın her mevsimi oldukça kalabalık olan, hareketin hiçbir zaman son bulmadığı Beşiktaş, İstanbul Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler arasındadır.

Sıcak kanlı halkı, kültür, sanat ve eğitim konusunda en önemli yerlerden biri olması gibi sebepler dolayısıyla sık sık ziyaret edilen Beşiktaş, konaklama konusunda da benzersiz fırsatlar sağlıyor. Farklı bütçelere ve isteklere hitap eden Beşiktaş otelleri, seyahatinizin keyifli şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Beşiktaş’ta gezilecek yerler:

  1. Dolmabahçe Sarayı
  2. Ihlamur Kasrı
  3. İnönü Stadyumu
  4. Beşiktaş Çarşısı ve Balıkçılar Çarşısı
  5. Maçka Demokrasi Parkı
  6. Beşiktaş İskelesi
  7. Akaretler Sıraevleri
  8. Yıldız Parkı ve Korusu
  9. Çırağan Sarayı
  10. İstanbul Deniz Müzesi

Tarihi açıdan dikkat çeken yerleri ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan bu ilçe, İstanbul tarihini daha yakından tanımanız konusunda sizlere fırsat sağlıyor. Bununla birlikte İstanbul sokak lezzetleri konusunda da fırsatlar sağlayan Beşiktaş, pek çok açıdan eğlenceli bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyor.

1.Dolmabahçe Sarayı

Yalnızca Beşiktaş için değil, İstanbul için en önemli yapılardan biri Dolmabahçe Sarayı’dır. Sultan Abdülmecid tarafından 1843 yılında inşa ettirilen ve 1856 yılında kullanıma açılan saray 15 bin metrekare alan üzerinde kurulu görkemli bir yapıdır. İkamet ve resmi makam olarak kullanılan, üç bölümden oluşan Dolmabahçe Sarayı, padişah ve ailesinin özel yaşam alanlarına, devlet işlerinin yönetildiği bölüme ve devletin ileri gelenlerinin kabul edilerek törenlerini gerçekleştiği bir salona ev sahipliği yapıyor. Her bölümü için farklı ücretler ödemek gerekse de kombine bilet almak istiyorsanız 200 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Pazartesi, yılbaşı ve dini bayramların ilk günü haricinde her gün 09:00 ile 18:00 saatleri arasında Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret edebilirsiniz.

”Dolmabahçe Sarayı konum için tıklayın”

2.Ihlamur Kasrı

Nişantaşı, Yıldız ve Beşiktaş arasında bulunan Ihlamur Kasrı Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan iki köşke ev sahipliği yapıyor. Merasim Köşkü ve Maiyet Köşkü olarak adlandırılan köşkler, İstanbul için en önemli sembolik yapıların arasında geliyor. Merasim Köşkü ihtişamlı yapısıyla dikkat çekerken müze ve saray olarak ziyaretçilerini ağırlaması da ziyaret edilmesini sağlıyor. Yılın farklı dönemlerinde düğün gibi merasimler için de kullanılan Merasim Köşkü, bu özelliğiyle İstanbul’daki romantik yerler listelerinin de başında geliyor. Maiyet Köşkü’nde ise denize karşı vakit geçirebileceğiniz benzersiz kafeler hizmet veriyor.

25 TL ücret ödeyerek giriş yapabileceğiniz Ihlamur Kasrı pazartesi günleri kapalıdır. Geri kalan günlerde 09:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

”Ihlamur Kasrı konum için tıklayın”

3.İnönü Stadyumu

İnönü Stadyumu için Beşiktaş’ın sembolü olduğu söylenebilir. Bununla birlikte Türkiye’nin en eski stadyumlarından biri olması sebebiyle de yoğun bir ilgi gören İnönü Stadyumu, eski stadın yerine yapılan Vodafone Park Stadı ile modern bir tasarıma sahip hale gelmiştir. Futbol maçlarını izlemek isteyenlere benzersiz bir deneyim sunan stat, içerisinde Beşiktaş JK Kulübü tarafından yeni stada uygun şekilde yapılmış, Beşiktaş’ın yüzyılı aşkın sürecini teknolojik bir sistemle sergileyen müzeye de ev sahipliği yapıyor. Stat ve müzeyi “Şeref Turu” adı verilen tur kapsamında gezebilir, Beşiktaş’ın köklü tarihi hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Pazartesi hariç haftanın her günü 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek stadyuma giriş için 100 TL ücret ödemeniz gerekiyor.

”İnönü Stadyumu konum için tıklayın”

4.Beşiktaş Çarşısı ve Balıkçılar Çarşısı

Beşiktaş Çarşısı ve Balıkçılar Çarşısı Beşiktaş meydanında bulunuyor. Lüks severler tarafından ziyaret edilebilecek pek çok yapıya ev sahipliği yapmasının haricinde sıcak kanlı halkıyla vakit geçirmek ve tarihi atmosferini yakından tanımak isteyenler tarafından ziyaret edilmesi gereken yerler Beşiktaş’ta bulunuyor. Bunlardan biri olan Balıkçılar Çarşısı, etrafında yer alan balıkçı restoranlarında taze ve lezzetli balıklar yiyerek keyifli vakit geçirmek için idealdir. Beşiktaş Çarşısı ve Balıkçılar Çarşısı’nda pasajlar da bulunuyor. Teraslı kafelerden deniz manzarasına karşı keyifli vakit geçirmenize imkan tanıyan yerler bulunduran Beşiktaş Çarşısı ve Balıkçılar Çarşısı haftanın her günü, istediğiniz saat ziyaret edilebilir.

”Beşiktaş Çarşısı ve Balıkçılar Çarşısı konum için tıklayın”

5.Maçka Demokrasi Parkı

Beşiktaş’ta yer alan, Dolmabahçe Vadisi’nde konumlanan ve bitki çeşitliliği açısından en önemli zenginliklerden birine sahip olan Maçka Demokrasi Parkı Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasındaki geniş bir alanı kaplıyor. Maçka Demokrasi Parkı içerisinde spor aletleri bulunan parklar, çocuk oyun alanları, İstanbul’un meşhur yemeklerini deneyebileceğiniz restoran ve kafeler bulunuyor. Yapay ada ve iç içe toplam dokuz yapay havuza da ev sahipliği yapan Maçka Demokrasi Parkı, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından Beşiktaş’ta en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Maçka Demokrasi Parkı ıhlamur, kavak, gürgen, kestane, akasya, şimşir, kızılağaç, dişbudak ve çınar gibi birçok bitki türüne de ev sahipliği yapıyor.

”Maçka Demokrasi Parkı konum için tıklayın”

6.Beşiktaş İskelesi

Beşiktaş Meydanı’ndan ilerlediğinizde karşınıza çıkan sahil, Beşiktaş ve Üsküdar arası şehir hatları vapurlarının çalıştığı tarihi Beşiktaş İskelesi’ne ev sahipliği yapıyor. İşlevsel olmasının yanı sıra tarihi mimarisi sebebiyle de turistler tarafından yoğun ilgi gören ve günün her saati çok kalabalık olan Beşiktaş İskelesi, ön cephesinde bulunan ve Mimar Âli Talat Bey tarafından yapılan çinilerle de dikkat çekiyor. Beşiktaş İskelesi etrafında konaklayabileceğiniz oteller, keyifli bir mola vererek dinlenebileceğiniz restoran ve kafeler bulunuyor. Bununla birlikte eğer Beşiktaş’tan farklı ilçelere seyahat etmek istiyorsanız iskeleden kalkan vapurlar sayesinde deniz yolculuğu yapabilir ve ulaşımı en keyifli haliyle gerçekleştirebilirsiniz.

”Beşiktaş İskelesi konum için tıklayın”

7.Akaretler Sıraevleri

Osmanlı Döneminde yapılan sıraevler günümüzde restoran, kafe, sanat galerisi ve butik mağaza gibi farklı amaçlar için kullanılıyor ve halka hizmet veriyor. Yapısıyla hayran bırakmayı başaran, kendine ait eşsiz atmosferi sebebiyle özellikle turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Akaretler Sıraevleri, tarihi dokuyu hissetmek isteyenler tarafından da ziyaret ediliyor. 

Günün her saati kalabalık olan Akaretler Sıraevleri’nde bulunan restoran ve kafelerde lezzetli yemekler yiyebilir, keyifli bir mola verebilirsiniz. Bununla birlikte pek çok butik mağazaya da ev sahipliği yapması keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyenler tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Akaretler Sıraevleri haftanın her günü ve günün her saati hareketliliğin hiçbir zaman son bulmadığı bir destinasyondur.

”Akaretler Sıraevleri konum için tıklayın”

8.Yıldız Parkı ve Korusu

Doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları, göletleri, sakinleştirici havuzları ve boğaz manzarasında piknik yapmaya imkan tanıyan alanlarıyla Beşiktaş’ın en çok ziyaret edilen rekreasyon alanlarının başında Yıldız Parkı ve Korusu geliyor. Sultan 3. Selim’in annesi için yaptırdığı Yıldız Kasrı’nda da ev sahipliği yapan Yıldız Parkı ve Korusu ismini de buradan alıyor. 

1871 yılında Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Çadır Köşkü ve Malta Köşkü adlı 2 tarihi köşk de Yıldız Parkı ve Korusu içerisinde yer alıyor. Kafe ve restoran olarak faaliyet gösteren bu köşkler, Boğaz manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak isteyenler tarafından özellikle hafta sonlarında dolup taşıyor. Yıldız Parkı ve Korusu haftanın her günü 09:00 ve 2230 arasında ziyarete açıktır.

”Yıldız Parkı ve Korusu konum için tıklayın”

9.Çırağan Sarayı

Çırağan Sarayı son olarak 2006 yılında restore edilmiş ve bugünkü haline kavuşmuştur. Tarihi boyunca pek çok kez yıkılarak yeniden yapılan, günümüzde lüks bir otel olarak hizmet veren Çırağan Sarayı, tarihi ambiyansıyla benzersiz bir deneyim vadeder. Seçkin davetler ve düğün gibi organizasyonlar için de tercih edilen Çırağan Sarayı, müze olarak gezilecek bir yer olmasa da otel konaklaması yapılabilir. Bu özelliği ile Beşiktaş otelleri arasında bulunan ve en benzersiz deneyimi sunan seçenek olduğu söylenebilir. Boğaza karşı keyifli bir yemek veya tarihi açıdan zengin bir gün geçirmek isteyenler tarafından ziyaret edilen Çırağan Sarayı, Beşiktaş civarında keşfe çıkılabilecek en popüler semtlere ve tarihi lokasyonlara da yakın konumda yer alıyor. 

”Çırağan Sarayı konum için tıklayın”

10.İstanbul Deniz Müzesi

Türkiye’nin denizcilik alanında en büyük müzesi olma özelliği taşıyan İstanbul Deniz Müzesi sahip olduğu koleksiyonuyla dünyanın sayılı müzelerinden biri olarak ele alınıyor. 1897 yılında Müze ve Kütüphane İdaresi olarak kurulan, farklı binalarda hizmet veren müze günümüzde hizmet verdiği binaya 1961 yılında taşınmıştır. 

Koleksiyonunda Atatürk’e ait eşyalara, tarihi kayıtlara, taş, kağıt, metal ve plastik eserlere yer veren İstanbul Deniz Müzesi’ni 60 TL ücret ödeyerek ziyaret edebilirsiniz. Hafta içi 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açan İstanbul Deniz Müzesi hafta sonlarında 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

”İstanbul Deniz Müzesi konum için tıklayın”

11.Milli Saraylar Resim Müzesi

Dolmabahçe Sarayı’nın bir bölümünde konumlanan, mutlaka görülmesi gereken müzelerin arasında yer alan Milli Saraylar Resim Müzesi Osmanlı döneminden bugüne dek gelebilmeyi başaran pek çok Türk ressamın eserlerine yer veriyor. Osmanlı padişahları tarafından yaptırılan ve satın alınan eserler de müzenin koleksiyonunda bulunuyor. 

Müzenin giriş kısmında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafeler de yer alıyor. Osmanlı tarihini daha yakından tanımanıza imkan tanıyan koleksiyonu ile Milli Saraylar Resim Müzesi Beşiktaş’ta görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Kafeye giriş için ücret ödemeniz gerekmese de müzeye 45 TL ücret ödemeniz gerekiyor. 09:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek Milli Saraylar Resim Müzesi pazartesi günleri kapalıdır.

”Milli Saraylar Resim Müzesi konum için tıklayın”

12.Bebek Sahili

Beşiktaş ilçesinde Boğaz’ın kıyısında yer alan Bebek Sahili, İstanbul’un en popüler sahil bölgelerinin başında geliyor. Yalnızca turistler tarafından değil, yerel halk tarafından da sık sık ziyaret edilen ve özellikle hafta sonlarında adeta akına uğrayan Bebek Sahili, yılın her mevsimi oldukça kalabalıktır. Yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, banklarda oturarak boğazı seyretmek gibi amaçlar için ziyaret edilen Bebek Sahili, ağaçlarla çevrili keyifli atmosferi sebebiyle huzurlu bir gezi isteyenlerin ziyaret ettikleri noktaların başındadır. Bebek Sahili etrafında sokak lezzetleri deneyebileceğiniz seyyar satıcılar, restoran ve kafeler de bulunuyor.

”Bebek Sahili konum için tıklayın”

13.Kahvaltıcılar Sokağı

Özellikle hafta sonlarında adeta dolup taşan hem yerel halk hem de turistler tarafından yoğun ilgi gören Kahvaltıcılar Sokağı’nın bu isimle anılmasını sağlayan en önemli özelliği yan yana sıralanmış pek çok kahvaltı mekanına ev sahipliği yapmasıdır. Aklınıza gelebilecek bütün kahvaltı malzemeleri ile hazırlanmış zengin ve çeşitli serpme kahvaltı masaları ile hizmet veren kahvaltıcıları bulunduran Kahvaltıcılar Sokağı, uzun süren kahvaltı sofralarında keyifli vakit geçirmek için ziyaret edilebilir. 

Kahvaltıcılar Sokağı’nda yer alan bazı dükkanlar yalnızca gündüz saatlerinde hizmet veriyor olsa da çoğu dükkan günün farklı saatlerinde de kahvaltı hizmeti veriyor. Haftanın her günü açık olan sokak oldukça hareketlidir.

14.Aşiyan Müzesi

Dünyaca ünlü Türk şair Tevfik Fikret’in yaşadığı boğaz manzaralı evin şairin vefatından sonra müze haline dönüştürülmesi Aşiyan Müzesi’nin açılmasını sağlamıştır. 1906 ile 1915 yılları arasında ünlü şairin yaşadığı ev, 1945 yılında çeşitli çalışmalara uğramış ve ardından müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. 

Konumunun sunduğu manzara başta olmak üzere pek çok özelliği sebebiyle bölgenin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Aşiyan Müzesi’nde Tevfik Fikret’in izlerine rastlamak mümkün. Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz Aşiyan Müzesi yalnızca pazartesi günleri kapalıdır. Geri kalan günlerde 09:00 ile 16:00 arasında ziyaret edebilir, şair hakkında detaylı bilgiler edineceğiniz koleksiyonları inceleyebilirsiniz.

”Aşiyan Müzesi konum için tıklayın”

15.Ortaköy Meydanı ve Ortaköy Camii

Beşiktaş semtine ait en ünlü camilerden biri olan Ortaköy Cami şehir adına oldukça önemlidir. Neo-barok tarzında inşa edilen en önemli yapılardan biri olan cami, muhteşem konumuyla İstanbul’un en ikonik yapılarından biridir. Caminin önünde bulunan meydana ise Ortaköy Meydanı ismi veriliyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan bu meydan yılın her sezonu ve günün her saati oldukça hareketlidir. Tarihi bir pazara da ev sahipliği yapan ve çevresinde bulunan kafe, restoran ve dükkanlar ile keyifli bir seyahat imkanı sağlayan Ortaköy Meydanı, Beşiktaş’ta görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Ortaköy Meydanı ve Ortaköy Camii seyahatiniz esnasında İstanbul’un sokak lezzetlerini deneyebilir, kafe ve restoranlarda keyifli bir mola verebilirsiniz. Güneş batarken ortaya çıkan muhteşem manzara Ortaköy Camii ve Ortaköy Meydanı’nı benzersiz bir destinasyon haline getiriyor.

”Ortaköy Meydanı ve Ortaköy Camii konum için tıklayın”

16.Yıldız Sarayı Müzesi

500 bin metrekareye yayılan, birden fazla tarihi köşk ve saray binasına ev sahipliği yapan Yıldız Sarayı kompleks özelliğiyle dönemin en önemli yapılarından biridir. Bugüne dek farklı tarihi dönemlere ev sahipliği yapan Yıldız Sarayı Büyük Mabeyn, Yıldız Sarayı Tiyatrosu ve Opera Evi, Şale Köşkleri, Harem Köşkleri, Hünkar Dairesi, Saray Kütüphanesi ve Yaveran Köşkü gibi değerli yapıların pek çoğuna da kompleks içerisinde yer veriyor.

Yıldız Sarayı’nın en önemli özelliklerinden biri ise Osmanlı Hanedanlığı tarafından yaptırılan son saray olmasıdır. Yıldız Sarayı Müzesi’ne 20 TL ücret ödeyerek giriş yapabilirsiniz. Yalnızca pazartesi günleri, yılbaşı ve dini bayramların ilk günü kapalı olan Yıldız Sarayı Müzesi diğer günler 09:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

17.Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi

Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi Beşiktaş’ta yer alan, tarihi açıdan en önemli müzelerden biridir. Son dönem Osmanlı saraylarında kullanılan eşyaların sergilendiği, geniş bir koleksiyonu olan Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi padişah ailelerine ait eşyalara da yer veriyor. 

Saray hayatı hakkında daha detaylı bilgiler edinmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi’nin koleksiyonunda Dolmabahçe, Beylerbeyi, Topkapı ve Yıldız Saraylarının yanı sıra Aynalıkavak, Küçüksu, Ihlamur ve Maslak Kasırlarına ait objeler ve Yıldız Porselen, Hereke Halı ve Dokuma Fabrikaları ürünleri de bulunuyor. Müze kartın geçerli olduğu Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi’ne giriş için 25 TL ücret ödemeniz yeterlidir. Pazartesi hariç her gün 09:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

”Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi konum için tıklayın”

18.Malta Köşkü

Beşiktaş semtinde Yıldız Parkı içerisinde yer alan Malta Köşkü, tarihi açıdan önemli bir yapıdır. Osmanlı mimarisi ile inşa edilmiş çarpıcı bir örnek olarak değerlendirilen Malta Köşkü, ismini Sultan II. Mahmud’un gerçekleştirdiği Malta gezisinden alır. Malta Köşkü ahşap ve kornişler içeren yapısı sebebiyle mimari yapıları incelemekten hoşlananların Beşiktaş’ta görmesi gereken yerlerin başındadır.

Malta Köşkü içerisinde döneme ait zarif detaylar ve dönemin lüksünü yansıtan mobilya ve süslemeler bulunuyor. Tescilli bir yapı olan Malta Köşkü’nün bir bölümü Osmanlı dönemine ait obje, sanat eseri ve mobilyaların bulunduğu müze olarak hizmet veriyor.