Belek’te ne yenir?

Belek’te hülüklü çorba, cive, Gökçesu pilavı, şilofta, Antalya tahinli piyazı, enginarlı Girit kebabı, Akdeniz’in taze balık çeşitleri, kabak tatlısı, sütlü buğday çorbası ve mantar böreğinin tadına bakmalısın.

Belek pazarı ne zaman?

Antalya merkez ve diğer ilçelerden birçok kişinin geldiği, her bütçeye ve zevke hitap eden ünlü Belek pazarı cumartesi günleri kuruluyor.

Belek-Antalya arası kaç kilometre?

Belek-Antalya arası 34 kilometre olup yaklaşık yarım saat sürüyor.

1. Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Kursunlu Selalesi 43773-2

Kurşunlu Şelalesi 1991 yılında tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alındı. 7 adet küçük göletin, küçük şelalelerler birbirine bağlandığı 2 km’lik bir kanyon içindeki şelalenin yer aldığı tabiat parkı, bölgenin 100’den fazla kuş çeşidine de ev sahipliği yapıyor.

33 hektarlık geniş bir alana yayılan şelale her gün 18 metre yükseklikten dökülen suyun büyüleyici görüntüsüne tanık olmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor. Her mevsim büyüleneceğin güzellikler sunan ve sıcak yaz günlerinde serinleyebileceğin Kurşunlu Şelalesi görenleri kendine hayran bırakıyor. Sevdiklerinle güzel zamanlar geçireceğin Kurşunlu Şelalesinde doğa içerisinde uzun yürüyüşler yapabilir, şelale içerisinde bulunan restoranda kahveni yudumlayabilir veya yanına aldığın yiyecekler ile güzel bir piknik yapabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Girişi 45 TL

  • Öğrenci 25 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-19.00

2. Belek Saat Kulesi

Belek Saat Kulesi 59886-1

Belek’in kalbi olarak kabul edilen saat kulesi ilçeye ayak bastığın anda karşına çıkacak. Çevresinde restoranlar, kafeler, alışveriş yapabileceğin mağazalar ve yürüyüş yollarının bulunduğu saat kulesi özellikle akşam saatlerinde cıvıl cıvıl. Sevdiklerinle güzel vakitler geçirebileceğin saat kulesinin çevresinde her yaşam stiline ve bütçesine uygun eğlence mekanları da bulunuyor.

Konum Linki

3. Digiverse

Digiverse 59887-1

Dünyanın ilk ve tek 360 dijital deneyimini yaşamaya hazır mısın? Digiverse Dünyanın en büyük 360 derecelik sürükleyici deneyim evreninde, muhteşem multimedya görseller eşliğinde ziyaretçilerine unutulmayacak bir deneyim yaşatıyor. Digiverse, gerçek dünya ile metaverse arasında bir köprü kurmaya çalışıyor.

Benzerini başka yerde bulamayacağın, aksesuarsız 3 boyutlu sanal bir evrenin içinde yolculuk sunan Digiverse’te Neon Ormanı, Ayna Labirenti, Nazar Gözü, Çiçek Koridoru, Zaman Tüneli Piramidi, Ana Kubbe, Işık Odası, Kinetik Oda, Sanat ve Okyanus Panorası gibi deneyim odaları bulunuyor. 

Bu dijital dünyada misafirler kendinden bir parça buluyor ve hayal ettiği her şeyin gerçeğe dönüşünü deneyimleyebiliyor. Digiverse’te ayak bastığın anda doğuşu simgeleyen, insanların yolunu bulmak için kendini kaybettiği aynalı bir tünelden dijital dünyaya giriş yapıyorsun. 7’den 70’e her yaş grubunun sanat, eğlence ve teknoloji ile buluşmasını sağlayan bu dijital dünyayı Belek seyahatin sırasında mutlaka keşfe çıkmalısın.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 0-3 ücretsiz

  • 12 yaş altı 230 TL (4-12)

  • Öğrenci 230 TL

  • Tam 330 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-19.00

4. Kadriye Beach Piknik Alanı

Piknik Alani 59888-1

Yılın tüm yoğunluğunu atabileceğin, tertemiz bir denizde balıklar ile yüzebileceğin Kadriye Beach hem yerli halk hem de Belek’e gelen ziyaretçiler tarafından çok seviliyor. İncecik kumlardan oluşan uzun plajı ve dalgasız denizi sayesinde çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin de ilk tercihi arasında. Arkası çam ağaçları ile kaplı olan plaj alanında sevdiklerinle tüm gün denizin keyfini çıkardıktan sonra çam ağaçlarının gölgesinde yanına aldığın yiyecekler ile güzel bir piknik yapabilirsin. Kendi kamp sandalyeni yanına alarak denizinden faydalanabileceğin plajda uygun bir ücret karşılığı şezlong ve şemsiye kiralama olanağında bulunuyor.

Konum Linki

5. Aspendos Su Kemeri

Aspendos Su Kemeri 59891-1

Aspendos antik tiyatrosunun hemen yanında, tarihi hazinelerden biri olan Aspendos Su Kemeri bulunuyor. 15 kilometre uzunluğunda olan su yolları yaklaşık 1 km uzunluğundaki kuzey-güney konumlu kemerli köprünün her iki ucunda, 30 metre yükseklikte su basınç kuleleri görünüyor. Kentin suyu tepede zaman zaman görülebilen ana kayaya oyulmuş armut şekilli sarnıçlarda toplanıyor. Eşsiz ve tarihi olan su yolu sistemi antik suyollarının günümüze kadar korunan en nadide örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

6. Tarihi Aspendos Köprüsü

Tarihi Aspendos Koprusu 59892-1

Tarihi Aspendos köprüsüne, Aspendos Antik Tiyatrosu’na giden yolda Köprüçay Irmağı üzerinde rastlayacaksın. Köprü halk arasında “Belkıs, Eski Köprü veya Köprüpazar” olarak da biliniyor. İrili ufaklı 7 adet kemer gözünden oluşan, uzunluğu ise yaklaşık olarak 225 metre olan köprünün üzerinde 6 metre uzunluğunda bir kitabe bulunuyor.

M.S 4. yüzyılda, Roma döneminde “Eurymedon” adı ile inşa edilen tarihi Aspendos köprüsü yıllar içerisinde geçirdiği depremler nedeniyle yıkılıyor. Ulaşımı yeniden sağlamak adına 1219-1236 tarihleri arasında Selçuklu sultanı Alaaddin Keykubad zamanında yeniden yaptırıldığı biliniyor. Köprü son halini ise 2004 yılında yapılan restorasyon sonucu alıyor.

Konum Linki

7. Aspendos Antik Tiyatrosu

Aspendos 33995-1

Aspendos Antik Kenti’nin en önemli yapısı olan Aspendos Antik Tiyatrosu, Belek’e 17 kilometre uzaklıkta olup günümüze kadar varlığını sürdüren, antik çağın en büyük tiyatrolarından biri olarak karşımıza çıkıyor. M.Ö. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilen ve dünyanın en iyi korunan antik tiyatrolarından biri olarak kabul edilen Aspendos Antik Tiyatrosu, klasik Roma mimari özelliklerini yansıtıyor.

2015 senesinde UNESCO Geçici Miras Listesine giren Aspendos Antik Tiyatrosu’nun dünyanın en iyi akustiğine sahip olduğu biliniyor. Roma döneminde dini ayinler ve kutlamalar için kullanılan tiyatro her yıl binlerce sanatsevere ev sahipliği yapıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli

  • 522 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-17.00

8. Aspendos Antik Kenti

Aspendos Tiyatrosu 34372-1

Geçmişi M.Ö 10. yüzyıla kadar uzanan antik kentin Akalar tarafından kurulduğu düşünülüyor. Aspendos Antik Kenti, M.Ö 6. yüzyılda Pers egemenliğine ve M.Ö 333 yılında ise Büyük İskender egemenliğine giriyor. İskender'in ölümü sonrası Ptolemaios egemenliğine girmiş olan şehir, Roma İmparatorluğu döneminde tiyatro ve su yolları inşa ediliyor. Roma dönemi mimarisinin en güzel örneklerden olan kent günümüzde sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli

  • 523 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-17.00

Kaynak: Haber Merkezi