Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş yapılan ek zam görüşmelerinden çıkacak kritik kararı bekliyor. SSK ve Bağkur emeklisinin kök maaş zammı değişecek. Aynı zamanda en düşük emekli maaşına da ilave zam yapılacak. Gözler hükumete çevrilirken yeni bir son dakika haberi daha geldi. Emekliye ilave zam konusunda oranlar değişti. Masada üç farklı formül var. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

6 aylık enflasyon rakamlarının belli olması sonrası emekli maaşlarına yapılacak artışlar da belirlendi. SSK ve Bağkur emeklisine yapılan %24.73’lük zam ilk etapta sevinçle karşılansa da 1.800.000 emekli vatandaş mağdur oldu. Çünkü 8000 TL aldı maaş alan emekliler 10.000 TL barajını aşamadı. O sebeple de en düşük emekli maaşına zam yapılarak bu sorunun çözülmesi hedefleniyor. Peki en düşük emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

Para A 1678917

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN ÜÇ FORMÜL

Hazine ve maliye bakanlığı, çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı ve ak Parti grup başkanvekilleri arasında emekliye zam için görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmelerin tamamlanması sonrası en düşük emekli maaşı için yapılacak zam Meclis’e sunulacak. Ancak şu anda bakıldığında masada üç farklı formül var.

Bu formüllere göre emekli maaşına enflasyon artışının üzerinde ek bir zam yapılabilir, oradan enflasyon oranında bir zam yapılabilir ya da seyyanen zam yapılabilir. Öne çıkan oranları ise SGK uzmanları yorumladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ 13.000 TL OLMASI BEKLENİYOR

SGK uzmanlarına göre en düşük emekli maaşına 3000 TL’lik bir seyyanen zam bekleniyor. Bu da cumhurbaşkanı Recep Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla verilecek. İlave zam 3000 TL olarak belirlenirse en düşük emekli maaşı, 13.000 TL’ye yükselecek. Ancak hazine ve maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in buna onay vermediği de iddialar arasında yer alıyor. Hazine ve maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 2000 TL’lik zammı kabul ettiği ancak 3000 TL’nin fazla olduğunu söylediği konuşuluyor.

Maaszampara 1475917 1

DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

En düşük emekli maaşı zammı ile ilgili hazırlıklar ve çalışmalar sürüyor. Ak Parti’den yapılan açıklamalarda hafta başı işaret edildi. Bu hafta başında bir kabine toplantısı yapılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu toplantının ardından emeklilere verilecek zamları açıklaması bekleniyor.

Emeklilerin ise gergin ve heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Kamuoyunda konuşulan rakamlar emekliler için yeterli değil. Bu konuda da tepkiler sık sık sosyal medya üzerinden gündeme geliyor. Fakat hükümetin daha fazla zam yapamayacağı da öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi