Bayburt İl Müftülüğü, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla "Bir Yetime Aile Olmak" temalı bir panel düzenledi. Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Vaiz Saliha Yaşaroğlu, Doç. Dr. Kürşat Kara ve Sosyal Çalışmacı Ömer Ahmet Yıldız konuşmacı olarak yer aldı.

Program, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve açılış konuşmasını İl Müftüsü Bayram Danacı yaptı. Panelde Vaiz Saliha Yaşaroğlu, "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" konusunu ele alırken, Doç. Dr. Kürşat Kara koruyucu aile kavramını anlattı. Sosyal Çalışmacı Ömer Ahmet Yıldız ise "Nasıl Koruyucu Aile Olunur?" konusuyla dinleyicilere hitap etti.

Etkinliğe, İl Müftüsü Bayram Danacı ve eşi Aslı Danacı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Köse, müftü yardımcıları Abdullah Aksoy, Fatma Tuba Altın, Nurettin Akgül, şube müdürleri Ömer Turan ve Hasan Ayyıldız, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Programın sonunda, İl Müftüsü Bayram Danacı konuşmacılara teşekkür ederek hediyeler takdim etti.

Bu anlamlı etkinlik, koruyucu aile olmanın önemine dikkat çekerek, yetim çocuklara sıcak bir yuva sağlamak isteyen ailelere rehberlik etmeyi amaçladı.

449787049 885427090281313 2329858812050123270 N

Kaynak: Haber Merkezi