Bölgesel

Başkan Genç: "Katil İsrail Soykırımın Hesabını Verecek"

Başkan Genç: "Türkiye, Filistinli Kardeşlerinin Yanında Olmaya Devam Edecek"

Abone Ol

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Diyarbakır’da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilat Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya, Türkiye'nin yanı sıra Filistin, Ürdün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hollanda, İspanya ve İngiltere’den belediye başkanları ve yerel yönetim temsilcileri katıldı.

Başkan Genç, Filistin’de yaşanan katliam ve zulme dikkat çekerek, katil İsrail devletini bir kez daha lanetledi. "Bu zulüm devam ediyor. Savaşın da bir hukuku vardır. O hukuku bile yerle yeksan eden katil İsrail devleti, Birleşmiş Milletler’in önünde bir soykırım yapıyor," diyerek durumu sert bir dille eleştirdi. Genç, "Bu katliamlarda şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum," ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Başkan Genç, Türkiye'nin tarih boyunca güçlülerin değil, haklıların yanında yer aldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, savaş ve zulüm karşısında ihtiyaç duyan herkese kapımız her zaman açıktır," dedi.

Yerel diplomasi ve iş birliğinin önemine değinen Genç, "Teşkilatımız vesilesiyle oluşturduğumuz yerel diplomatik ilişkiler ile geleneksel devletlerarası ilişkilerin ötesine geçiyoruz," diyerek, sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dayanışma için yeni çözümler geliştireceklerini vurguladı.

Başkan Genç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak’ın merkezi hükümetle ilgili eleştirilerine de yanıt vererek, "Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir belediyenin, hiçbir belediye başkanının hareket serbestliği kısıtlanmamaktadır," dedi ve bu platformun hükümete karşı siyasete alet edilmesine itiraz ettiğini belirtti.

Toplantıda, katılımcılara teşekkür eden Genç, yerel yönetimlerin küresel sahnedeki etkisini artırmak için iş birliği yapma çağrısında bulundu.