Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ‘Kodlayap Teknoloji Şenliği’ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Kodlayap Projesi kapsamında gerçekleştirilen şenlikte, 40 öğrenci mezun oldu.

Başkan Genç, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin bilim ve teknoloji alanında daha güçlü bir konuma gelmesi gerektiğini vurguladı. Dünya tarafından Türklerden beklentilerin yüksek olduğunu ifade eden Genç, "Bilginin gücüyle insanlığın bizden beklediği adımları atacağız" dedi.

Eğitime verdiği önemi vurgulayan Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki gençlerin başarılarından gurur duyduklarını belirtti. Türkiye'nin savunma sanayisinde milli teknolojiye dayalı ürünler geliştirmesi gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Yabancı ülkelerden silah almak yerine kendi savunma gücümüzü oluşturmalıyız" şeklinde konuştu.

Eğitimde bilgiye erken ulaşmanın önemine değinen Genç, şehrin çocuklarının bilimle daha erken buluşmasını sağlayacaklarını ifade etti. Türk medeniyetinin bilim ve bilgiye verdiği önemi vurgulayan Başkan Genç, "Daha güçlü olmamız lazım. Bu gücü yarınlarda oluşturacak olan beyinler, nesiller şu anda burada" diye konuştu.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ise Kodlayap Teknoloji Şenliği'nin bilim okuryazarlığı, teknoloji okuryazarlığı ve yazılım ile yapay zeka okuryazarlığı konularında önemli bir yol gösterici olduğunu belirtti. Şenliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür eden Uygun, öğrencilere başarılar diledi.

Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri Merkezi’nin kurucusu Naci Orhan ise yaptığı açıklamada, merkezin 6 yıldır faaliyet gösterdiğini ve her zaman desteğe hazır olduklarını belirtti. Başkan Genç'e ve diğer katılımcılara teşekkür eden Orhan, gelecekte daha büyük projeler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi