Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ekim, mesajında Kabotaj Kanunu'nun Türk denizciliği için önemini vurguladı ve bu özel günü coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Başkan Ekim, mesajında şu ifadelere yer verdi: "1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Türk denizciliğinin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşımakta ve 98 yıldan bu yana da ülkemizde 1 Temmuz, ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Bilindiği üzere, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bizlere Denizciliği Türk’ün Milli Ülküsü olarak düşünmemizi ve onu az zamanda da başarmamızı emretmiştir. Köklü geleneği ve büyük tarihi geçmişi olan denizciliğimiz, Kabotaj Kanunu ile ekonomik özgürlüğüne kavuşarak, uluslararası alanda saygınlık kazanmaya başlamış, yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hâkimiyeti son bulmuştur."

Başkan Ekim, Kabotaj Kanunu'nun ülkemizin gelişme sürecinde önemli bir kazanım olarak tarihe geçtiğini ve Türk denizciliğinin dönüm noktası olduğunu ifade etti. "Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan ve denizcilik sektöründe ilerlemenin önünü açan önemli bir adımdır. Ulaşımdan taşımacılığa, turizmden balıkçılığa, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan Kabotaj Kanunu'nun yıl dönümünde bu günü coşkuyla anacağız."

Başkan Ekim, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şanlı tarihimizin Türk denizcilerini ve denizlerimizde hayatını kaybeden deniz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, saygıdeğer vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum."

Kaynak: Haber Merkezi