Genel

Balıkesir'de trenle gidilecek yerler: Balıkesir'de tren var mı?

Balıkesir'in keşfedilmeyi bekleyen sakin köşelerine doğru bir tren macerası düşlemek, birçok gezginin rüyası olabilir. Ancak, bu güzel bölgeye trenle seyahat etme konusundaki belirsizlikler, potansiyel gezginlerin kafasında soru işaretleri yaratabilir. Özellikle, Balıkesir'e trenle gidilebilecek yerlerin neler olduğu ve tren hizmetinin mevcut olup olmadığı konusunda net bilgiye sahip olmak önemlidir. Bu yazıda, Balıkesir'de trenle seyahat hakkındaki merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz

Abone Ol

Heyecan verici bir seyahat planı yaparken, Balıkesir'in zengin kültürel mirası ve doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak isteyen birçok gezgin, sık sık Balıkesir'e trenle seyahat etmenin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Balıkesir'de trenle gidilecek yerler: Balıkesir'de tren var mı? Balıkesir'e trenle gidilebilecek yerlerin keşfi, bu bölgenin derin tarihini ve muhteşem manzaralarını deneyimlemek için heyecan verici bir fırsat sunabilir. Ancak, Balıkesir'de trenin var olup olmadığı ve hangi yerlere ulaşım sağladığı konusundaki belirsizlikler, birçok gezginin kafasını karıştırabilir. İşte, Balıkesir'de trenle seyahat hakkında merak edilen soruların cevapları... 

Balıkesir'de trenle gidilecek yerler

Aşıklar Tepesi: Ayaklarınızı Yere Sabitleyin ve Manzaranın Tadını Çıkarın: Balıkesir'in Aşıklar Tepesi, Cunda Adası’nı ayaklarınızın altına alan bir konuma sahiptir. Haliyle zirveden o güzel manzarayı görmek istiyorsanız ayaklarınızı biraz yormanız gerekecek. Tabana kuvvet!

Balıkesir Saat Kulesi: Tarihi Bir Simge: Ülkemizdeki diğer saat kulelerin aksine Balıkesir Saat Kulesi bir yamaç üzerinde yer almaktadır. İlk yapıldığı 1829 tarihinde Giritli Mehmet Paşa bu saat kulesini silindir şeklinde inşa ettiriyor. 1897'de gerçekleşen deprem dolayısıyla 1901 yılında kare prizma şeklinde aynı yere inşa edilen saat kulesi böylelikle günümüzdeki görüntüsüne ulaşıyor.

Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı: Kültür ve Tarih Dolu Bir Durak: Agios Yannis Kilisesi'nin Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilip bir kitaplık olarak ülkemiz kazandırılan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinde yer almaktadır. Aşıklar tepesine çıkmak için bir neden daha!

Antandros Antik Kenti: Tarihi Derinliklerde Bir Yolculuk: Bir Troas kenti olan Antandros Antik Kenti Edremit ilçesinde yer almaktadır. Tarihi M.Ö. sekizinci yüzyıla kadar uzanan bu antik kentte yapılan kazılar sonucu birçok gömü yöntemi uygulandığı görülmüştür. Kazılardan çıkan eserler Balıkesir Müzesi’nde sergilenmektedir.

Hasanboğuldu Göleti: Doğa ve Efsanelerle Çevrili Bir Mekân: Gölet ismini hüzünlü bir hikayeden alsa da gidenlerin doğaya doyacağı enfes manzaralı bir yer Hasanboğuldu Göleti. Emine ve Hasan ikilisinin acı bir kavuşamama hikayesini anlatır bu gölet. Acı dolu bu hikayenin gerçekleştiği yeri görmek isterseniz rotanızı Edremit ilçesine çevirebilirsiniz.

Manyas Kuş Gölü: Doğanın Sessiz Çığlığı: Bir tektonik göl olan Manyas Kuş Gölü, eşsiz manzarasıyla insanı büyülemeye yetiyor. Balıkesir ilinin Bandırma ilçesinde yer alan bu gölden her sene birçok kuş gelip geçmektedir. Bizlere de bu güzel manzarayı izlemek düşüyor.

Atatürk Kayalıkları: Doğal Bir Harika: Balıkesir ilinin Gömeç ilçesinde yer alan Atatürk Kayalıklarına dikkatli bakıldığında Atatürk'ün yan profilini yakalanılabildiğinden dolayı Atatürk Kayalıkları ismini almıştır. Doğal bir oluşum olan kayalıkları görmek isterseniz ”Atatürk Kayalıkları İzleme Noktası” tabelalarının rehberliğinde Atatürk'ün yan profilini görebilirsiniz.

Bandırma Arkeoloji Müzesi: Tarihin İzlerini Süren Bir Müze: Bandırma Arkeoloji Müzesi'nin yapımında Bandırma Müze Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Kültür Bakanlığı rol oynamıştır. Daskyleion Örenyeri ile Kyzikos Antik Kenti ve çevresindeki alanlarda yapılan kazılar sonucu elde edilen eserlerin sergilendiği müze, 2003 yılında ziyaretçilerine kapılarını açmıştır.

Saatli Camii: Tarih ve Kültürün Buluştuğu Nokta: Eskiden kullanılan ismi Ayos İanni Kilisesi olan Saatli Camii kiliseden camiye dönüştürtülmüş yapılardan birisidir. Dört sütunlu ve dikdörtgen plânlı bir yapıya sahip olan kilisenin çan kulesindeki saat, günümüzde kulenin Saatli Cami adını almasını sağlamıştır. Saatli Camii Ayvalık ilçesinde yer almaktadır.

Tahtakuşlar Etnografya Müzesi: Kültür Mirasıyla Dolu Bir Durağa Hoş Geldiniz: Balıkesir ilinin Edremiti ilçesindeki Tahtakuşlar Köyünde yer alan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi Balıkesir'e yolunuz düşerse mutlaka gitmeniz gereken lokasyonlardan birisidir. Alibey Kudar tarafından kurulan bu müzede konar-göçer Türk boylarına ait birçok alet- edevatı, giyimleriyle ilgili eşyaları, çadır, halı ve daha nice kültür ögesini görmek mümkündür.

Balıkesir'de tren var mı?

Balıkesir Garı, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde yer alan önemli bir TCDD hemzemin ana tren istasyonudur. İstasyon, The Smyrna Cassaba Railway / İzmir - Kasaba Demiryolu (SCR) Şirketi tarafından Manisa - Balıkesir - Bandırma demiryolu için 1912 yılında inşa edilmiş ve hizmete girmiştir. SCR Şirketi, 1934 yılında TCDD tarafından satın alınarak feshedilmiş ve şirketin işlettiği demiryolu hatları ve istasyonları da TCDD'ye devredilmiştir.

Balıkesir Garı, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen çeşitli tren hatlarına hizmet vermektedir. İzmir Mavi Treni, 6 Eylül Ekspresi, 17 Eylül Ekspresi ve Ege Ekspresi Anahat Trenleri ile Kütahya - Balıkesir Bölgesel Trenleri gibi hatlar Balıkesir Garı'ndan geçmektedir.

Demiryolu Hatları

Balıkesir Garı, aşağıdaki demiryolu hatlarını kapsamaktadır:

  • Manisa – Bandırma demiryolu
  • Alayunt – Balıkesir demiryolu