Genel

Balıkesir'de Gezilip Görülmesi Gereken 8 Yer

Hem doğası hem de tarihiyle birçok turist çeken Balıkesir'e gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerleri liste haline getirdik.

Abone Ol

Hem Ege hem de Marmara Bölgesinde toprakları bulunan ve tatil açısından önemli bir merkez olan Balıkesir; tarihi eser, doğası ve plajlarıyla her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti bünyesine çekiyor.

Eğer sizde yaz tatili için Balıkesir'e seyahat etmeyi düşünüyorsanız yazımıza göz atmadan gitmemenizi tavsiye ediyoruz. Sizin için hazırladığımız Balıkesir'in en iyi gezilecek yerleri hem doğal hem tarihi güzelliklerle unutulmaz bir tatil sunuyor.

Balıkesir'de Gezilecek Yerler Listesi

Sıra Mekan Bölge Öne Çıkan
1 Şeytan Sofrası Ayvalık Manzara
2 Kuş Cenneti Milli Parkı Bandırma Kuş Çeşidi
3 Daskyleion Antik Kenti Bandırma Tarihi
4 Aşıklar Tepesi Ayvalık Manzara
5 Ayvalık Saatli Camii Ayvalık Tarihi/Mimari
6 Sütüven Şelalesi Edremit Doğası
7 Cennet Tepesi Ayvalık Manzara
8 Taksiyarhis Anıt Müzesi Ayvalık Tarihi
9 Ortunç Koyu Ayvalık Denizi
10 Şahindere Kanyonu Edremit Doğası
11 Zağnos Paşa Camii Karesi Tarihi
12 Badavut Plajı Ayvalık Denizi
13 Güvercin Koyu Gömeç Denizi
14 Kirazlı Manastırı Erdek Tarihi
15 Hasan Boğuldu Göleti Edremit Doğası
16 Ayışığı Manastırı Ayvalık Tarihi
17 Kazdağı Millî Parkı Edremit Doğası
18 Antandros Ören Yeri Edremit Tarihi
19 Altınova Hersek Plajı Ayvalık Denizi
20 Sarımsaklı Plajı Ayvalık Denizi
21 Gönen Kaplıcaları Gönen Şifalı Suyu

Balıkesir'de Gezilecek 21 Yer

İşte Balıkesir'e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler...

1. Şeytan Sofrası

Balıkesir'de en çok ziyaret edilen yerler arasında ilk sırada bulunan Şeytan Sofrası, hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Volkanik lavlar sonucu sofra biçiminde oluşan kayalıkların üzerinde şeytanın ayak izi olduğuna inanıldığı için bu isme sahip olan Şeytanın Sofrası, gün batımlarında harika manzaralar sunuyor. Ayvalık ve Midilli adasını ayaklarınızın altına seren bu tepe, günün her saati yoğun olsa da gün batımlarında daha da kalabalık oluyor.

Adres Küçükköy, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Gün batımını izlemek için gittik iyi ki de gün batımında gitmişiz. Güneş muhteşem batıyor çok güzel kareler çıkıyor.

? Gün batımında izlemesi çok güzel bir manzarası var. Tepeden çıplak gözle bütün yakındaki adaları görmeniz mümkün.

2. Kuş Cenneti Milli Parkı

Tüm Dünya'dan doğa tutkunlarının geldiği Manyas Gölü, birçok farklı su kuşu türüne ev sahipliği yaptığı gibi Avrupa, Asya ve Afrika'da göçen kuşların da uğrak noktaları arasında yer alıyor. Mart, Temmuz, Eylül ve Ekim ayı denildiğinde birçok kişi bu doğal güzelliği fotoğraflamak ve o anlara şahit olmak için Balıkesir Manyas Gölü'nün Kuzeybatı kıyısına geliyor. Ayrıca 1975 yılında Avrupa Konseyi tarafından A sınıf diplomalı göl seçilen bu milli park, Balıkesir merkeze 85 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Saatler 08:00-17:00
Adres Bandırma, 10200 Bandırma/Balıkesir

Google Yorumları

? Çok güzel bir mekan ama şuan tadilatta okulla özel izin aldığımız için girdik. Çok fazla kuş vardı dürbün ile kuşları izlemek zevkliydi. Tadilat bitince çok daha güzel bir mekan olacağını düşünüyorum.

? Bir çok çeşit kuşu canlı görmek mümkün. İsterseniz canlı yayınla isterseniz orada verilen dürbünle kuleye çıkıp izleyebilirsiniz.

3. Daskyleion Antik Kenti

MÖ. 600'lü yıllara dayanan tarihiyle dikkat çeken Daskyleion Antik Kenti, bölgenin ilk antik kentleri arasında yer alıyor. 1952 yılından beri kazı çalışmalarının devam ettiği bu antik kent, Babil dönemine ait mühür ve mozaiklerle dikkat çekiyor. 5000 yıl öncesine ait taş çakmakları ve baltalarla döneme ait birçok bilgi veren bu antik kent, Roma ve Bizans dönemine kadar savunma yönünü güçlendirerek yaşamaya devam edilmiştir.

Adres Ergili, 10245 Bandırma/Balıkesir

Google Yorumları

? Çok önemli bir arkeolojik merkez. Anadolu'nun geçiş noktalarından veya sınır olabilecek yerlerinden bir tanesi.

? Kazı çalışmaları devam eden ülkemiz adına çok değerli bir arkeolojik alan.

4. Aşıklar Tepesi

Balıkesir'de en çok dikkat çeken teperler arasında yer alan Aşıklar Tepesi, manzara izlemek ve fotoğraf çekilmek için en ideal yerler arasında bulunuyor. Gün batımında harika bir manzara sunan bu tepe, romantik anlar yaşamak isteyen aşıklar tarafından sıkça tercih ediliyor. Yel değirmeninin çevresinde bulunan kafede çay veya kahve içerek manzara keyfi yaşayabileceğiniz bu tepe, Turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Adres Namık Kemal, 15 Eylül Cd. No:36, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Cunda'nın dar sokaklarından yukarı doğru yürüyerek adaya yukarıdan bakabileceğiniz çok güzel bir yer. Karşıdaki adaları ve körfezi görebilirsiniz. Yukarıda tepede bulunduğu için esiyor ve kafede oturup bir şeyler içebilirsiniz

? Muhteşem bir manzaraya sahip bir yer. Gün batımında çıkarsanız daha çok keyif alabilirsiniz.

5. Saatli Camii

İlk başlarda 1850 yılında bir kilise olarak inşa edilen Saatli Camii, cumhuriyetin ilanından sonra camiye çevrilerek Türkiye'de ki en ilginç camiler arasında yerini almış. Dışarıdan bakıldığında kilise zannedilen bu cami, çan kulesinde yer alan saatten dolayı bu ismi alıyor. Turistler tarafından yoğun ilgi gören Saatli Camii, taş oymalarıyla da dikkat çekiyor.

Adres Fevzipaşa-vehbibey, Muradiye Çarşı Ar. No:4, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Rumlar zamanında kilise olan caminin tepesindeki saat kulesinden dolayı adı saatli cami. Çok güzel bir atmosferi var. Uğramanızı tavsiye ederim.

? Tarihi dokusu oldukça güzel olan, dar Ayvalık sokaklarında gezerken rast geldiğiniz ve mutlaka görmeniz gereken bir cami..

6. Sütüven Şelalesi

Balıkesir'in doğal güzellikleri arasında bulunan Sütüven Şelalesi, kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. 17 metre yükseklikten dökülen sularla serinletici bir etkiye sahip olan bölge, özellikle fotoğraf tutkunlarının tercih ettiği yer oluyor. Doğa yürüyüşü yapabileceğiniz ve göletlerde yüzebileceğiniz Sütüven Şelalesi, mesire alanlarıyla da piknik sevenlerin beğenisini kazanıyor.

Saatler 06:00-21:00
Adres Beyoba, 10300 Edremit/Balıkesir

Google Yorumları

? Doğa harikası şelalenin dibindeki göletlerde yüzülebiliyor su inanılmaz soğuk . Piknik alanları mevcut ayağınızın üstünden geçen suda piknik yapmak muhteşem.

? Manzara harika , kafa dinlemek için ideal bir yer. Temiz hava, birde çok kalabalık olmasa harika .

7. Cennet Tepesi

Balıkesir'in ünlü seyir tepeleri arasında yer alan Cennet Tepesi, sunduğu panaromik manzarayla giden herkesi büyülüyor. Ayvalık, Cunda Adası ve Midilli Adası'nı ayaklarınızın altına seren bu tepe, fotoğraf tutkunlarının da sıkça ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor. Balıkesir'e gidildiğinde kesinlikle görülmesi gereken tepelerden biri olan Cennet Tepesi, mesire alanları ve yürüyüş yolları ile yoğun ilgi görüyor.

Adres 150 Evler, Ahmet Taner Kışlalı Cd., 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Gece gündüz demeden günün her anında manzarası harika olan bir yer.

? Böylesi bir yer insana öykü yazdırır... Çok çok etkilendim... Derinlik, ufukların ötesinde bilinmez diyarlara giden bir gemide hosti veren sisler ötesini düşlemek... Bir kez daha gitmek isterim.

8. Taksiyarhis Anıt Müzesi

Ayvalık'ın simgesi haline gelen Taksiyarhis Anıt Müzesi, mermer oymaları, altın süslemeleri ve kabartmalarıyla oldukça dikkat çeken bir mimariye sahip. Hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu kilise, 2012 yılından beri müze olarak hayatına devam ediyor. Ayrıca yaz aylarında tamamen ücretsiz gezilebilen bu müze kış sezonunda oldukça uygun bir ücretle ziyaretçi kabul ediyor.

Telefon (0266) 312 53 28
Saatler 10:00-17:30 Pzt: Kapalı
Adres İsmetpaşa, Arası,, Mareşal Fevzi Çakmak Cd. 11. Sk., 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Gittiğimiz gün yaylı enstrümanlar ile bir prova vardı şanslı bir günümüzdü diyebilirim. Ayvalığa gidildiyse mutlaka uğranması gerekir diye düşünüyorum. Çok güzel bir şekilde restore edilmiş orijinal motifler korunmuş durumda.

? Ayvalık ta gördüğüm en güzel kilise. Güzel restore edilmiş. Ayvalık'ta Görülmesi gereken on yerden biri.