Film, Atatürk'ün hayatını ve mücadelesini konu alıyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Can Mertoğlu üstleniyor. Filmde Atatürk'ü Aras Bulut İynemli canlandırıyor.

Rize'de vizyona giren film, ilk haftasında 10 binin üzerinde izleyici tarafından izlendi. Filmi izleyen öğrenciler, Atatürk'ü daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını ve filmin çok etkileyici olduğunu söylediler.

Filmin Rize'de bu kadar ilgi görmesinin nedenleri arasında, Atatürk'ün Rize'ye olan yakınlığı ve Rizelilerin Atatürk'e olan sevgisi gösteriliyor.

Rize'de Atatürk Filmi İzleyen Öğrencilerden Yorumlar

  • Lise öğrencisi Ayşegül Yılmaz: "Atatürk'ü daha iyi tanıma fırsatı buldum. Film çok etkileyiciydi. Atatürk'ün yaşadığı zorlukları ve mücadelesini gördüm. Çok duygulandım."
  • Üniversite öğrencisi Ahmet Yılmaz: "Filmi çok beğendim. Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu bir kez daha anladım. Filmin herkes tarafından izlenmesi gerektiğini düşünüyorum."
  • Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Karaman: "Filmin Rize'de bu kadar ilgi görmesinden dolayı çok mutluyum. Atatürk'ün hayatını ve mücadelesini gençlerimize daha iyi anlatma fırsatı bulduk."
Editör: EDİTÖR - 3