Vatani görevini yerine getirecek olan yükümlüler 2024 Ağustos celbi sorgulama ekranı için sorgulamalara başladı. Milli Savunma Bakanlığı duyurusunda askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih verildi. Silahaltına girecek olan adaylar sınıflandırma ve sevk işlemlerine girişti. Peki, askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Askerlik yeri nasıl öğrenilir? İşte e-Devlet askerlik yeri sorgulama ekranı..

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Askerlik yeri ve sınıflandırma sonuçları 2 Ağustos Cuma günü erişime açılacak. e-Devlet sorgulama yapan yükümlüler sınıflandırma işlemlerini takibe aldı. Daha önce sınıflandırma dönemlerinde işlem yapan yükümlüler dahil olmak üzere yedek subay ve astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecek.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA 

Yedek subay ve astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri 1’inci Grup için 22 Ağustos 2024, 2’nci grup için 19 Eylül 2024 ve 3’üncü grup için 17 Ekim 2024 olarak açıklandı. e-Devlet askerlik yeri sorgulama için https://msb.gov.tr/Askeralma ekranına giriş yapması gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi