Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli T14 Tünel Bölgesinde devam eden alternatif servis yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Ünsal, 56,7 kilometre uzunluğundaki 39 adet tünelden biri olan ve Yusufeli Barajı Relokasyon Yolları 1. kısımda yer alan T14 tünelinde meydana gelen bazı çatlaklar ve yüzeysel deformasyonlar için alternatif çözüm olarak yapılan servis yolu çalışmalarını denetledi.

Vali Ünsal, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin öncelikli olduğunu vurgulayarak, alternatif yol çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. T14 Tüneli'nde yapılan çalışmaların yanı sıra bölgeye alternatif olarak yapılan 2,3 km uzunluğundaki servis yolu yapımının kazı ve istinat duvarı çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Teknik ekiplerin tünelde meydana gelen çatlaklar ve yüzeysel deformasyonlar üzerine detaylı incelemeler yaptığını aktaran Vali Ünsal, yapılan incelemelerin ardından çatlakların ve deformasyonların giderilmesi amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Vali Ünsal, tamamlanmasıyla tünelin tamamen trafiğe kapatılarak onarım işlemlerinin gerçekleştirileceğini de ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi