Artvin’in Şavşat ilçesi Çukur Köyü Topçular Mahallesi’nde çıkan yangının ardından Artvin Valisi Cengiz Ünsal, olay yerinde incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmaları yerinde koordine etti. Yangın, üç ev ile iki samanlığın tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmesine yol açtı.

Valilik koordinesinde olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edilerek yangına hızlı bir şekilde müdahale edildi. Ekiplerin çabaları sonucunda yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Şu anda bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın sonrası yaptığı açıklamada Vali Ünsal, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadığını belirterek, "Vatandaşlarımıza ait alt katları ahır olarak kullanılan 3 ev ile 2 samanlık maalesef yanarak kullanılamaz hale geldi" dedi.

Yangından etkilenen köy halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Ünsal, ilgili kurumların gerekli çalışmaları en kısa sürede tamamlayacaklarını ifade etti. Artvin Valiliği’nin koordinesinde bölgede yürütülen çalışmaların titizlikle devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi