Gazi Ortaokulu'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Vali Ünsal, engellilerin toplumsal yaşama eşit şartlarda katılım sağlamalarının önemine vurgu yaptı.

Ünsal, Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında aldığı kararla 10-16 Mayıs tarihlerinin "Engelliler Haftası" olarak kutlandığını hatırlatarak, toplumun engelli bireylere karşı sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yaklaşmasının önemine işaret etti. Programda, engellilerin toplumsal yaşama aktif katılımlarını sağlamanın ve sorunlarına çözüm bulmanın tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

Vali Ünsal, devletin engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek ve topluma daha aktif bir şekilde dâhil etmek için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi. Ancak, engelli vatandaşlara yönelik ayrımcılığın ve ön yargıların ortadan kaldırılması için sadece devlete değil, tüm topluma önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Programda özel öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisini gezerek, öğrencilerin tiyatro ve müzik gösterilerini ilgiyle izleyen Vali Ünsal, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi