Artvin İl Jandarma Komutanlığı, Borçka ilçesinde düzenlediği narkotik suçlarla mücadele operasyonunda önemli bulgulara ulaştı. Demirciler Köyü mevkiinde gerçekleştirilen aramada, şüpheli (A.Z.)'nin evinde ve eklentilerinde yapılan detaylı incelemeler sonucunda büyük miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, 1.532 gram kubar esrar, 9 kök kenevir bitkisi, 10 gram kenevir tohumu, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 12 adet 12 kalibrelik fişek, 17 adet 20 kalibrelik fişek ve 5 adet 7.62 mm mavzer fişeği bulundu. Ele geçirilen uyuşturucular ve silahlar, ilgili birimlere teslim edilerek incelenmeye başlandı.

Şüpheli (A.Z.) hakkında adli işlemler başlatıldıktan sonra, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Artvin İl Jandarma Komutanlığı, halkın güvenliğini sağlamak ve kaçakçılık ile organize suçlarla mücadele kapsamındaki çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.

Artvin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, güvenlik ve huzurun sağlanması için yürütülen bu tür operasyonların önemine vurgu yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi