Artvin’in Arhavi ilçesinde, maden araştırmaları hakkında iki hafta arayla ikinci bir bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Arhavi Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Turgay Ataselim, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

22 Ağustos 2024 tarihinde Artvin merkezde yapılan maden sondaj araştırması ve işletilmesi konulu toplantının ardından, bu toplantıda önceki bilgilerin değerlendirilmesi yapıldı. Maden Teknik ve Araştırma Genel Müdürlüğü (MTA) yetkililerinin de katıldığı toplantıda, elde edilen bilgiler detaylı bir şekilde ele alındı.

Belediye Başkanı Turgay Ataselim, toplantıda muhtarlardan gelen soruları yanıtlayarak, Arhavi’nin doğasına ve halkına zarar verecek her türlü oluşum ve düşüncenin karşısında olduklarını vurguladı. Başkan Ataselim, "İlçemizin doğasına, ekonomisine ve halkımıza olası zararların önüne geçmek için hep birlikte duracağız. İlçemizin yararına olan her konuyu birlikte değerlendireceğiz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerektiğini, dışarıdan gelen marjinal grupların ve algı yönetimlerinin etkilerine kapılmadan devletimizin ve resmi kurumlarımızın açıklamalarını dikkate alarak ilçemizin yararına olan konuları savunacağımızı" söyledi.

Toplantıda, İl Genel Meclis Üyeleri ve siyasi parti temsilcileri de söz alarak konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. Toplantının sonunda, Muhtarlar Derneği öncülüğünde, her siyasi partiden birer temsilci ile kurulacak heyet aracılığıyla bir imza kampanyası düzenlenmesine karar verildi. Çıkan sonuç doğrultusunda, ortak paydada buluşarak düzenlenecek basın açıklaması ile ilçenin geleceği için en uygun duruşun sergileneceği ifade edildi.

Arhavi Belediyesi, bu süreçte ilçenin menfaatlerini koruma ve en uygun çözümü bulma konusunda kararlılığını sürdürecek.

Kaynak: Haber Merkezi