Arhavi Belediyesi öncülüğünde, Filistin halkına destek olmak ve İsrail’in saldırılarını protesto etmek amacıyla Cuma namazı sonrası bir miting ve yürüyüş gerçekleştirildi. Merkez Camii önünde toplanan yüzlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelerek dayanışma mesajı verdi.
Miting, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim’in konuşmasıyla başladı. İsrail’i sert bir dille kınayan Ataselim, “Filistin halkı yalnız değildir. Arhavi’den yükselen bu ses, mazlumun yanında duran bir milletin vicdan sesidir,” dedi. Siyasi parti temsilcileri de kürsüden yaptıkları konuşmalarda, İsrail’in saldırgan politikalarını lanetleyerek Filistin halkının haklı direnişine destek verdiklerini ifade etti.
Diyanet-Sen İl Başkanı Osman Özaydın, mitingde yaptığı basın açıklamasında İsrail’in Filistin’de işlediği insanlık suçlarına dikkat çekti. Özaydın, tüm dünyayı bu zulme karşı ses çıkarmaya çağırarak, “Filistin’deki mazlumların yanında olmak insanlık görevimizdir,” dedi.
Basın açıklamasının ardından kalabalık, şehir merkezinde bir yürüyüş düzenledi. “Kahrolsun İsrail” ve “Filistin’e özgürlük” sloganlarının yükseldiği yürüyüşe, Belediye Başkanı Turgay Ataselim ile siyasi parti temsilcileri de katıldı. Yürüyüş, Filistin halkına destek mesajıyla sona erdi.
Arhavi’deki bu etkinlik, Filistin’e destek olma ve İsrail’in saldırılarına karşı durma kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi