1. Kurşunlu Şelalesi

Kursunlu Selalesi 43773 (1)-1

Kendini başka diyarlara ışınlanmış gibi hissedeceğin Kurşunlu Şelalesi, Antalya merkeze 22 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 1991 yılında tabiat parkı ilan edilen şelale 33 hektarlık geniş bir alana yayılıyor.  Çevresini saran zengin bitki çeşitliliği ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan, ağaçların arasından 18 metre yükseklikten dökülen bembeyaz sularıyla her mevsim büyüleneceğin güzellikler sunan ve sıcak yaz günlerinde serinleyebileceğin Kurşunlu Şelalesinde 7 tane minik şelaleye ve kaya göletine de sahip.

Sevdiklerinle güzel zamanlar geçireceğin Kurşunlu Şelalesinde doğa içerisinde uzun yürüyüşler yapabilir, şelale içerisinde bulunan restoranda kahveni yudumlayabilir veya yanına aldığın yiyecekler ile güzel bir piknik yapabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Girişi 45 TL
  • Öğrenci 25 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-19.00

2. Karaalioğlu Parkı

Karaalioglu Parki 36859

Akdeniz'in ünlü falezleri üzerinde, Akdeniz’e hakim bir konumda yer alan Karaalioğlu Parkı, 140.000 metrekarelik yeşil alanıyla Türkiye'nin en büyük şehir parklarından biri olarak karşımıza çıkıyor.  Doğu-batı yönünde denize paralel olarak ilerleyen yürüyüş yolları, kafeleri, çay bahçeleri ve hem Konyaaltı sahili hem de Bey Dağlarının panoramik manzaralarını izleyebileceğin seyir teraslarıyla çok sevilen bir gezi alanı olan Karaalioğlu Parkı, Antalya’nın bitki çeşidinin yansıtan onlarca peyzajlı bahçeye de ev sahipliği yapıyor. 1940'lı yıllarda inşa edilen ve Türkiye'nin en eski şehir parklarından biri konumunda olan Karaalioğlu Parkına Antalya seyahatin sırasında mutlaka uğramalısın.

Konum Linki

3. Sandland

Sandland 36850

Antalya’nın en ilginç müzelerinden biri olan ve her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Sandland Antalya Kum Heykel Müzesi, dünyaca ünlü Lara Plajında yer alıyor. Her yıl değişen temasıyla, metrelerce büyüklükte yüzlerce kumdan heykelin arasında unutulmaz bir gezi yapabileceğin açık hava müzesi, aynı zamanda dünyanın en büyük kum heykel alanlarından birine de ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın pek çok ülkesinden gelen sanatçıların 10 bin ton nehir kumu kullanılarak tasarladığı kum heykeller, 10.000 m2 gibi geniş bir alanda sergileniyor. Heykellerin 3 haftadan fazla süren yapım aşamalarını da izleyebileceğin Sandland, dünyanın ilk ve tek 12 ay boyunca açık kum heykel müzesi olmasıyla da her mevsim keyifle ziyaret edebileceğin yerler arasında.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Yetişkin 346 TL
  • Çocuk 173 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.30-21.00

4. Düden Şelalesi

Duden Selalesi 9540

Halk arasında Düdenbaşı Şelalesi olarak da bilinen Düden Şelalesi; merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Kepez ilçesinde yer alıyor. Şelale, seyir terasları, ahşap yürüyüş yolları, kafeleri, restoranları ve çay bahçeleriyle özellikle yaz aylarında oldukça ilgi görüyor.

 İki kola ayrılan Düden Şelalesi’nin suları 9 kilometre daha devam ederek Antalya'nın falezlerinden ve 40 metre yükseklikten Akdeniz'e dökülerek muhteşem bir manzara oluşturuyor. Aşağı Düden Şelalesi olarak bilinen bu bölge, Antalya'nın sevilen semtlerinden Lara’da oteller, restoranlar, yürüyüş ve bisiklet yolları arasında yer aldığı için her zaman hareketli. Gezi teknelerinin yakınına kadar giderek falezlerden dökülen bembeyaz suları yakından görmeni sağladığı Aşağı Düden Şelalesi ve Düden Şelalesi'ne Antalya gezinde mutlaka uğramayı, serin şelale havasında güzel bir gün geçirmeyi denemelisin.

Konum Linki

5. Hıdırlık Kulesi

Hidirlik Kulesi 58294-1

Antalya merkezinde Karaalioğlu Parkı'nın güney köşesinde, Kaleiçi Yat Limanı’na hakim bir noktaya inşa edilen Hıdırlık Kulesi’nin tarihi M.Ö. 2. yüzyıla kadar uzanıyor. Alt kısmı kare, üst kısmı ise silindir biçiminde inşa edilen kule, 14 metre yükseklikte bir Roma dönemi eseri. Roma imparatoru Hadrianus için yaptırıldığı düşünülen Hıdırlık Kulesi’nin içindeki merdivenlerden kulenin zirvesine çıkarak Antalya, yat limanı ve Kaleiçi'nin en güzel manzaralarını izleyebilirsin. Günümüze kadar gelen ve doğal yapısını koruyan Hıdırlık Kulesi, antik çağlarda deniz feneri ve gözetleme kulesi olarak kullanılmış, şimdi ise çevresini saran kafeler, restoranlar, barlar ve seyir teraslarıyla Antalya’nın en çok ziyaret edilen gezi alanlarından biri.

Konum Linki

6. Karain Mağarası

Karain Magarasi 36864 (1)

ürkiye'nin en büyük doğal mağaralarından biri olan Karain Mağarası Şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta, Antalya-Burdur yolu üzerinde yer alıyor. Milyonlarca yıl önce doğal yollarla oluşmuş ve ilk çağlardan beri yerleşim yeri olarak kullanılan Karain Mağarasında yapılan kazılarda ilk çağlara kadar uzanan kişisel eşyalar ve etkileyici mağara resimleri bulundu.

Tarihe yolculuk yapabileceğin Karain Mağarasını iyi düzenlenmiş yürüyüş yollarıyla keşfe çıkabilir, milyonlarca yılda oluşmuş devasa sarkıtlar, dikitler ve göletler arasında gezebilir; mağara duvarlarına kabartma yöntemi ile kazanmış Roma yazıtları ve binlerce yıllık yaşam odalarını inceleyebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli
  • 175 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-18.45

7. Kaleiçi

3Ataurkkosku Min 1068X712

Antalya denilince akla ilk olarak gelen ve şehrin tam ortasında yer alan Kaleiçi (Old Town); Arnavut kaldırımlı dar sokakları, ahşap ve taş mimarili tarihi Osmanlı konakları, Akdeniz koylarına tekne turlarının düzenlendiği küçük yat limanı, onlarca çeşit eğlence mekanı, hediyelik eşya dükkanları ve butik otelleriyle Antalya şehir merkezindeki en popüler turistik yer konumunda.

Yivli ve Kesik Minare, Hıdırlık Kulesi, Karatay Medresesi ve Şehzade Korkut Camii gibi pek çok tarihi hazineye de ev sahipliği yapan Kaleiçi her sene binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Güzel bir Akdeniz gecesi geçirmek, her yaşam stiline uygun restoranlarda Akdeniz veya dünya mutfağından yemekleri tatmak veya güzel bir kahve içmek için Kaleiçi’ne mutlaka uğramalısın.

Konum Linki

8. Antalya Müzesi

Antalya Muzesi 35474-1

Kaynak: Haber Merkezi