Genel

Ankara’nın En Güzel Pazarları | En Popüler 10 Pazar (2024)

Ankara pazarları başkentte yaşayan herkes için bir gezi noktası oluşturuyor. Hemen her mahallede haftanın farklı günleri bir semt pazarı kuruluyor. Semt pazarlarında taze ve günlük sebzeler, meyveler, kahvaltılıklar ve çeşitli ev yapımı ürünleri ekonomik fiyatlara alman mümkün. Ankara’nın en bilinen pazarlarını senin için sıraladık.

Abone Ol

1. Balgat Pazarı

Çankaya’nın Osmanlı Caddesi ile Barış Manço Caddesi arasında güzel bir konumda kurulan Balgat Cumartesi Pazarı, Ankara’nın en hareketli pazar yerlerinden biri. Her bütçeye uygun taze sebzeler ve meyvelerden köy ekmekleri, takılar ve oyuncaklara kadar birçok ürünü Balgat Cumartesi pazarında bulabilirsin. Daha uygun fiyatlar için pazar yerine akşam üzeri uğrayabilirsin.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Cuma günleri 09.00-20.45 

  • Cumartesi günleri 09.00-20.45 saatleri arasında açık.

2. Yenimahalle Demet Semt Pazarı

Yenimahalle’de 360. Cadde ile 361. Cadde arasında kurulan hareketli Demet semt pazarı, halk arasında Demetevler pazarı olarak da biliniyor. Geniş bir alanda sıralanan tezgahlarda Ankara köylerinden getirilen taze ürünlerden ülkenin dört bir yanından gelen yöresel ürünlere kadar seçenekler bulabilirsin. Demetevler pazarı, manav ürünlerinin yanı sıra ekonomik fiyatlı tekstil ürünleri de bulabilirsin

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Cuma günleri 08.00-20.00 saatleri arasında açık.

3. Kırkkonaklar Pazarı

Kırkkonaklar mahallesinde 329. Cadde ile 326. Sokak arasında haftanın son günü kurulan Kırkkonaklar pazarı, Ankara semt pazarlarının güzel bir örneği. Onlarca tezgahın hizmet verdiği pazarda günlük taze sebze ve meyveleri ekonomik fiyatlarla alabilirsin. Yöresel ve organik ürünler de bulabileceğin Kırkkonaklar pazarında evin çeşitli ihtiyaçlarını alabileceğin pek çok ürünü bir arada bulabilirsin.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Cuma günleri 08.00-20.00 saatleri arasında açık.

4. Batıkent Üstü Kapalı Semt Pazarı

Yenimahalle’de İlkyerleşim mahallesindeki Başkent Bulvarı ile 1994 Sokak arasında kurulan Batıkent üstü kapalı semt pazarı, üstü kapalı olduğu için hem yağmur günlerde hem de sıcak yaz günlerinde rahat bir pazar alışverişi imkanı sunuyor. Pazar yerinde taze sebze ve meyvelerden çeşitli kahvaltılar ve ev ihtiyaçlarına kadar birçok ürünü ekonomik fiyatlarla bulabilirsin.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Pazar günleri 08.00-20.00 saatleri arasında açık.

5. İncirli Semt Pazarı

Keçiören’in sakin pazar yerlerinden biri olan İncirli semt pazarı, hem geniş sebze meyve seçeneği hem de ekonomik fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Sakin bir ortamda güzel bir pazar alışveriş yapabileceğin  İncirli semt pazarında hediyelik eşyalardan tekstil ürünlerine, oyuncaklardan ev aletlerine kadar seçenekler de bulman mümkün.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Perşembe günleri 09.00-20.00 saatleri arasında açık.

6. Dikmen Pazarı

Ankara'nın en bilinen semt pazarlarından biri olan ve Sokullu Pazarı olarak da bilinen Dikmen pazarı, Sokullu Caddesinde Mimar Sokak ile Şeftali Sokak arasında güzel bir konumda kuruluyor. Nüfusu yoğun bir bölgede yer aldığı için gün boyu çok kalabalık olan pazarda ülkenin farklı bölgelerinden gelmiş çeşit çeşit taze sebzeler, meyveler, kahvaltılıklar ve yöresel ürünler satın alman mümkün.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Çarşamba günleri 07.00-21.00  saatleri arasında açık.

7. Cebeci Pazarı

Ankara’nın en eski semt pazarlarından biri olarak onlarca yıldır kurulan Cebeci pazarı, Çankaya’da Geçim Sokak ile Geçit Sokak arasında hizmet veriyor. Haftanın her günü bulabileceğin pazar tezgahlarında taze sebze ve meyvelerden kahvaltılıklar ve organik köy ürünlerine kadar seçenek arasında güzel bir pazar alışverişi yapabilirsin.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Perşembe günleri 08.00-20.00 saatleri arasında açık.

8. Maltepe Pazarı

Haftanın ilk günü Şehit Gönenç Caddesi ve Tevfik Sokak üzerinde kurulan Maltepe pazarı, taze ve günlük manav ürünlerinin yanı sıra yöresel yiyecekler, baharatlar, peynirler, yumurtalar ve zeytinlerle zengin seçenekler sunuyor. Kaliteli ve ekonomik ürünler bulabileceğin Maltepe Pazarı, Ankara’nın en sevilen semt pazarlarından biri.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri 08.00-20.00 saatleri arasında açık.

9. İncesu Pazarı

Çankaya’nın hareketli İncesu Caddesi üzerinde kurulan İncesu pazarı, taze ve günlük ürünler almak için gidebileceğin sevilen Ankara semt pazarları arasında. Çeşit çeşit kahvaltılıklardan tekstil ürünleri, çocuklar için oyuncaklar ve aksesuarlar da bulabileceğin İncesu Pazarı, çevresinde geleneksel Ankara yemekleri tadabileceğin küçük restoranlar da hizmet veriyor.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri 08.00-20.00 saatleri arasında açık.

10. Emek Pazarı

Çankaya’nın Emek mahallesinde Kırım Caddesi ile 28. Sokak arasında kurulan Emek pazarı, Ankara’nın en eski ve bilinen semt pazarlarından biri. Onlarca tezgahın hizmet verdiği pazarda her bütçeye uygun çeşit çeşit sebze ve meyvelerden yöresel lezzetlere kadar birçok seçeneği bir arada bulabilirsin.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Salı günleri 07.00-21.00 saatleri arasında açık.