Genel

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz kimdir?

Ankara'nın binlerce yıllık geçmişini gelecek nesillere aktarma ve onları bilinçlendirme gibi görevlerde bulunan Ankara Kent Konseyi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kurumun başkanlığını ise Halil İbrahim Yılmaz yürütüyor.

Abone Ol

Ankara Kent Konseyinin adının her geçen gün daha fazla duyulması insanların daha fazla bilgi sahibi olma isteğini beraberinde getiriyor. Ankara'nın yerel yönetimleri ve önemli kuruluş temsilcileri ile sık sık bir araya gelen Başkan Halil İbrahim Yılmaz'da ortak akıl vurgusu yaparak çalışmanın öneminden bahsediyor.

Halil İbrahim Yılmaz uzun yıllardır sürdürdüğü görev ile Ankara'nın kültürel ve tarihi mirasının daha fazla sahiplenmesine yönelik hamleler yapıyor. Bu nedenle Başkan Yılmaz'ın hayatı ve kim olduğu da adı duyuldukça merak edilen önemli bir husus olarak göze çarpıyor.

HALİL İBRAHİM YILMAZ KİMDİR?

Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz Rize doğumludur. Eğitim hayatını Rize, Sivas ve Konya'da tamamlayan Yılmaz 1998-2000 yılları arasında Üniversiteli Öğrenciler Birliği’nde Genel Başkanlık yaparak erken yaşlardan itibaren önemli görevler almaya başladı.

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Genç Girişimciler Ankara İl İcra Kurulu Kurucuları arasında yer alan 3 Çocuk babası Yılmaz ilk olarak 2019 yılında seçildiği Ankara Kent Konseyi Başkanlığı görevine halen devam etmektedir. ABB yönetiminde Danışman olarak da görev alan Halil İbrahim Yılmaz aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Yılmaz geçtiğimiz günlerde bir kez daha girdiği seçimde görevini sürdürme hakkına sahip olmuştu. AKK olarak projelerine aynı kararlılık ile devam edeceklerini ifade eden Yılmaz'ın neler yapacağı yakından takip ediliyor.