Anamur, ülkemizde Akdeniz bölgesindeki en güzel ve turistik şehirlerden biri olan Mersin’in ilçesidir. Anamur hem tatille hem de organik meyveler ile özdeşleşmiş bir ilçedir. Bu durumun sebebi Anamur’un hem turistik açıdan hem de tarım faaliyetleri açısından çok avantajlı bir konumda bulunmasıdır. Anamur’un bulunduğu Mersin, birçok kişi tarafından her yıl tatil için tercih edilen bir şehirdir. Bu durumun sebebi Mersin’in hem Antalya ya da Bodrum gibi başka turistik yerlere oranla daha uygun fiyatlarla tatil yapılacak bir yer olması hem de ulaşım açısından avantajlı bir noktada bulunmasıdır. Mersin’de tatil denildiği zaman akıllara gelen ilçelerden biri de Anamur ilçesidir. Anamur’da meşhur muz ve çilek gibi meyvelerin yanı sıra batırık yemeğini de yemeniz gerekir. Batırık, bazı kişiler için meze bazı kişiler için ana yemek olarak görülen hafif bir lezzettir.Anamur Nerenin Ilcesi Nerede Hangi Sehirde Anamur Nasil Bir Yer 1212 1

Anamur Nerenin İlçesi, Nereye Bağlı?

Anamur, Mersin şehrine bağlı olan bir ilçedir.

Anamur’un Nüfusu

Anamur ilçesinin nüfusu, 2020 yılında elde edilmiş olan verilere göre 66.848 kişidir. Bu nüfusun büyük bir çoğunluğu köylerde yaşamaktadır. Bu durumun sebebi, Anamur ilçe merkezinin köylere oranla daha küçük olması ve kış aylarında tenha olmasıdır. Yani, Anamur ilçe merkezi çoğu kişinin düzenli olarak yaşamadığı yalnızca yaz aylarında tatil amaçlı konakladığı bir ilçedir.

Anamur Nerenin Ilcesi Nerede Hangi Sehirde Anamur Nasil Bir Yer 1212 4

Anamur Nerede?

Anamur, Akdeniz kıyısında konumlanmış bir ilçedir. Anamur, Mersin’in Antalya’ya en yakın olan ilçesidir. Anamur yalnızca Antalya ile değil Karaman şehri ve Bozyazı ilçesi ile de komşudur. Bu komşuluk durumları Anamur’un ulaşım açıdan çok avantajlı olmasını sağlamıştır. Mersin’in ve dolayısıyla Anamur’un en dezavantajlı özelliği, şehirde ve ilçede havaalanı bulunmuyor olmasıdır. Aslında Anamur’da küçük çaplı bir havaalanı vardır ama bu havaalanı yalnızca ticari amaçlarla kullanılmaktadır. Yani Anamur’a direkt olarak uçakla seyahat edebilmeniz mümkün değildir. Antalya’da ya da Adana’da bulunan havaalanını kullanmanız gerekir.

Anamur’un Tarihçesi

Anamur, Antik Roma dönemlerinde Anemurim olarak anılmıştır. Anemurim demek, Rüzgârlı Burun anlamına gelir. Bu isim, Anamur’un bazı dönemlerde çok rüzgârlı olmasından ve o zamanki sınırlarının burun şekline benzemesinden dolayı ortaya çıkmıştır. Osmanlı Devleti döneminde Anamur, önemli bir tarım ve ticaret merkezi olmuştur. Ayrıca bölge, Osmanlı'nın Akdeniz kıyılarını korumak için inşa ettiği kalelerden biri olan Mamure Kalesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. Günümüzde Anamur; turizm, tarım ve hayvancılık gibi faaliyetlerle ekonomik olarak önemli bir konuma sahiptir. Ayrıca sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerle de dikkat çekmektedir.

Anamur Nerenin Ilcesi Nerede Hangi Sehirde Anamur Nasil Bir Yer 1212 2 1708424611

Anamur’da Gezilecek Yerler

Mamure Kalesi: Anamur’un simgesi haline gelen ve tarih boyunca Akdeniz kıyılarını korumuş olan Mamure Kalesi, denize sıfır bir kaledir. Mamure Kalesi, Roma İmparatorluğu dönemlerinde inşa edilmiştir. Alaeddin Keykubat ise bu kaleyi fethettikten sonra içerisine bir cami inşa edilmesini emretmiştir.

Köşekbükü Mağarası: Astım Mağarası olarak da bilinen Köşekbükü Mağarası, Anamur ilçe merkezine 9 km uzaklıktadır. Mağaranın Astım Mağarası olarak anılmasının sebebi, mağarayı ziyaret eden astım hastalarının iyileşeceğinin düşünülmesinden kaynaklanır.

Anemurium Antik Kenti: Bölgenin yerleşim yeri olarak kullanıldığı ilk zamanlarda inşa edilmiş olan Anemurium Antik Kenti, 1,5 km uzunluğundadır. UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan bu eski antik kent, günümüzde varlığını sürdüren nadir antik kentlerden bir tanesidir.

Kaynak: Haber Merkezi