Altın haftanın ikinci işlem gününe yine zirvede başladı. Son dönemde gram altın ve ons altın zirve rakamları civarından inmiyor. Tarihi zirvelerinde tutunmayı başardılar. İç Piyasada gram altın 3 bin liranın, küresel piyasalarda ons altın 2 bin 700 doların üzerinde kalıcı olma yolunda ilerliyor. Bugün de altın fiyatlarında bu kriter geçerli. Gram altın 3 bin liranın üzerinden, ons altın da 2 bin 700 doların üzerinden güne başladı. Peki net altın fiyatları ne? İşte 22 Ekim 2024 Salı günü sabahında güncel altın fiyatları...

Küresel piyasalar alıcılı

Küresel piyasalarda altının alıcılı seyri devam ediyor. Bireysel ve kurumsal alımların yanı sıra merkez bankaları da son dönemdeki jeopolitik riskler ve yaklaşan ABD seçimleri nedeniyle altına yönelmiş durumda. Bu da küresel piyasalarda altına talebi canlı tutuyor. Ons altın 09.20 itibariyle 2 bin 730 dolardan alıcı buluyor.

Gram ve çeyrek altın kaç TL?

İç piyasada gram altın da küresel piyasalardakine paralel bir seyir izliyor. Altının gram fiyatı 3 bin liranın üzerinde tutundu. Uzun süredir 3 bin liranın üzerinde işlem görüyor. Şu sıralarda 3 bin 10 liradan alıcı buluyor.

Çeyrek altın ise 5 bin liraya yakın seyrini sürdürüyor. Şu anda 4 bin 920 lira seviyesinden el değiştiriyor.

Diğer altın fiyatları

Bu sabah yarım altın 9 bin 826 liradan, tam altın 20 bin 397 liradan, Cumhuriyet altını 20 bin 400 liradan satılıyor.  

Kaynak: Haber Merkezi