Yıl boyunca düzenlenen spor kursları ile çocukların ve gençlerin hem bedensel hem de zihinsel gelişimine katkıda bulunuluyor.

13 FARKLI BRANŞLA SPOR KURSLARI DEVAM EDİYOR

Farklı yaş grupları ve ilgi alanlarına hitap eden 13 farklı spor branşı ile faaliyet göstermeye devam eden spor kurslarında yok yok.

Akçaabat Belediyesince hazırlanan spor kurslarında çocuklar ve gençler için voleybol, karate, futbol, basketbol, judo, masa tenisi, robotik kodlama, temel jimnastik eğitimi ve eğitsel oyunlar, özel gereksinimli bireyler için temel hareket eğitimi ve eğitsel oyunlar kursları veriliyor.

Ayrıca Akçaabatlı kadınların yoğun ilgi gösterdiği step-aerobik-pilates-zumba kursu da devam ediyor. Tüm bu spor kurslarının yanı sıra sportif yeterlilik gerektiren sınavlara ve okullara hazırlanan gençlere de destek veren Akçaabat Belediyesi, düzenlediği yaz spor kursları kapsamında BESYO hazırlık, spor liselerine hazırlık ve PMYO hazırlık kursları da veriyor.

HAREKETLİ YAŞAMI ÖNEMSİYORUZ

Her alanda gençlerin yanında olan ve onlara imkânlar ölçüsünde destek vermeye gayret ettiğini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizi hayata ve geleceğe tam donanımlı şekilde hazırlamaya özen gösteriyoruz. Yediden yetmişe herkesin spor yapmasını hareketli yaşam felsefesini benimsemesini çok önemsiyoruz. Bu minvalde 12 ay boyunca çeşitli branşlarda spor kursları açıyoruz. Spor kurslarımıza hem çocukların ve gençlerin hem de hanım kardeşlerimizin ilgisi oldukça yoğun. Bu ilgi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Biz istiyoruz ki özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz en az bir spor dalıyla ilgilensin ve yeteneğini keşfetsin. Çocuklarımıza ve gençlerimize sportif açıdan ilgilerini, yeteneklerini keşfedebilecekleri ve arzu ettikleri imkanları bulabilecekleri olanaklar tanımaya gayret ediyoruz. Kurslar, alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor ve spor kurslarımıza başvurular belediyemizin internet sitesinden online olarak kolayca yapılıyor. Düzenlediğimiz kursların yanı sıra spor alanlarımızı da artırıyoruz. Hâlihazırda Gençlik Merkezimizde ve Spor Eğitim Merkezimizde spor eğitimleri devam ediyor. Bunun yanında Yaylacık Mahallesinde bulunan Yüzme havuzumuz ve Söğütlü Mahallemizde bulunan futbol sahalarımızın bu yıl içerisinde tamamlanmasıyla birlikte spor alanlarımız daha da artacak.” dedi.  

AKÇAABAT BELEDİYESİ BASIN BİRİMİ

Kaynak: HABER MERKEZİ