Bölgesel

Akçaabat’ta Taşkın Kontrol Projeleriyle Geleceğe Yatırım

"Akçaabat’ta Taşkın Kontrol Projeleri Hızla İlerliyor"

Abone Ol

Trabzon İlinde su kaynaklarının yönetimi ve taşkın öncesi tedbirlerin alınması amacıyla başlatılan taşkın kontrol projeleri hızla ilerliyor. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Akçaabat ilçesinde yer alan 6 ayrı taşkın kontrol inşaatını yerinde inceleyerek çalışmaların son durumunu değerlendirdi.

Bölge Müdürü Fatih Kişi, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile birlikte taşkın kontrol projelerinin yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Söğütlü Deresi, Şehitler Deresi, Karantina Deresi ve Kof Deresi üzerinde devam eden projelerin yanı sıra köprü inşaatları da yakından incelendi.

Bölge Müdürü Kişi, özellikle Söğütlü Deresi’nin denize döküldüğü noktadaki köprü inşaatının tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, yüklenici firma temsilcisinden işin son durumu hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Başkan Osman Nuri Ekim’in taleplerini de yerinde değerlendirerek projelerin Akçaabat’a sağladığı katkıyı vurguladı.

İncelemede Kişi’ye, Bölge Müdür Yardımcısı Deniz Kenanoğlu ve Trabzon Şube Müdürü Ahmet Alper Kaya da eşlik etti. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen taşkın kontrol projelerinin tamamlanmasıyla birlikte, ilçede olası sel ve taşkın risklerine karşı önemli tedbirler alınmış olacak.

Suyun Gücü Milletle Buluşuyor

Trabzon’daki taşkın kontrol projeleri, DSİ’nin "Suyun Gücü Milletle Buluşuyor" sloganı ile hayata geçiriliyor. Projeler, bölgedeki derelerin kontrol altına alınarak sel ve taşkın risklerinin en aza indirilmesini amaçlıyor.