Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen Robotik Kodlama ve Steam kursu, geleceğin yazılımcıları olmak isteyen çocuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. Kurs, Akçaabat Belediyesi Spor Eğitim Merkezi'nde hafta sonları alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor ve toplamda 80 öğrenci katılıyor.

Kursun amacı, inovatif düşünmeyi teşvik ederek geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek ve teknolojiyi kullanan değil üreten bir nesil inşa etmektir.

Rize'de yaş çay bahçesinde yamaçtan düşen kişi yaralandı Rize'de yaş çay bahçesinde yamaçtan düşen kişi yaralandı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kurs ve kursiyerlerle ilgili şunları söyledi: “Robotik kodlama eğitiminde örnek bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı, teknoloji alanında yenilikçi fikirler üreten gençlerin azmi ve gayretiyle kök salacaktır. Robotik Kodlama ve Steam Atölyemizde öğrencilerimize robotik kodlamanın tüm aşamaları üzerine eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimiz burada temel kodlama kavramlarıyla eğlenceli bir şekilde tanışmış oluyor ve güçlü bir kodlama temeli kazanarak kendini geliştirebilme şansına da ulaşmış oluyor. Öğrencilerimizi bilişim alanında üretici hale getirip, teknolojiler üretecek genç nesillerin yetiştirilmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Kursumuzun açıldığı günden beri yoğun bir ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Robotik kodlama eğitimlerinde örnek ve öncü bir ilçe olmak için büyük bir gayret ve özveriyle çalışıyoruz. Bu kurs sayesinde çocuklarımız bilgisayar ve tablet oyunlarını sadece oynayarak pasif olmaktan çıkacaklar ve o bilgisayar oyunlarını yazan, baştan oluşturan çocuklar haline dönüşmüş olacaklar. Ailelerimiz çocuklarını buraya gönül rahatlığıyla gönderiyor, çünkü burada bilimsel çalışma var, teknolojik eğitimler var, çocuklarımız hem eğleniyorlar hem de kendi yeteneklerini ön plana çıkartıyorlar. Geleceğin en gözde mesleklerinden olan kodlama ve yazılım konularında verilen eğitimlerle birlikte gençlerimiz kendilerini bu alanda geliştirmek için gereken temel yöntemleri yenilikçi bir yaklaşım ve eğitim ile öğrenmiş oluyor.”

Kaynak: Haber Merkezi