Akçaabat Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Atatürk’ün Akçaabat’a Mirası’ konulu bir konferans düzenledi. Etkinlikte, Dr. Öğretim Üyesi Muzaffer Başkaya konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Konferansta, Kurtuluş Savaşı yıllarında Akçaabatlıların ve bölge halkının mücadelesine dikkat çeken Doç. Dr. Başkaya, o dönemde yaşanan ekonomik ve siyasi baskılar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, Atatürk’ün Trabzon’a gelerek buradaki faaliyetlerinden de bahsederek, Akçaabat’ın liman şehri olmasının stratejik önemi ve jeopolitik konumuna vurgu yaptı.

Etkinliğin sonunda, duygu ve düşüncelerini paylaşan Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, vatanın her karış toprağının fedakarlıklarla kazanıldığını belirtti. Herkesin vatana sahip çıkmak için hayatının her döneminde seferber olması gerektiğini ifade etti. Başkan Yardımcısı Bayraktar, bilgi paylaşımı için Doç. Dr. Muzaffer Başkaya’ya teşekkür etti.

Konferansın ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, Doç. Dr. Muzaffer Başkaya’ya plaket takdim ederek, katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi