Akçaabat Belediyesi, ilçedeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselere spor malzemesi desteği sağlıyor. Sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğunu vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bu desteklerin spor disiplinini tabana yayarak sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Belediye, okullara sadece spor malzemesi değil, aynı zamanda okul bahçelerinde spor sahalarının oluşturulması, düzenlenmesi ve planlanması konusunda da çalışmalar yürütüyor. Bu desteklerle öğrencilerin sporla iç içe büyümesi hedefleniyor.

Başkan Ekim, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçemizdeki okullara spor malzemesi ve çeşitli konularda destek sağlıyoruz. Hem merkez mahallelerde hem de kırsal mahallelerdeki okullarımıza talep doğrultusunda malzeme ve materyal desteğinde bulunuyoruz" dedi. Ayrıca, okulların spor alanlarını düzenlemek ve iyileştirmek için rutin aralıklarla ziyaretlerde bulunduklarını belirten Ekim, "Bu çalışmalarımız sayesinde öğrencilerimiz, öğretmenleri ve aileleri de memnun kalıyor" ifadelerini kullandı.

Akçaabat’ın eğitim, spor, bilim, kültür ve sanat şehri olması için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Ekim, "Yediden yetmişe tüm hemşehrilerimize hizmetin en güzelini sunmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Bu çalışmalarla, Akçaabat’ın spor kenti olma yolunda ilerlediği ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlandığı ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi