Ekonomi

Akbank, teknolojiyle hayata değer katan gençleri ödüllendirdi

- Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa: - "Genç arkadaşlarımızı yenilikçi fikirler geliştirmeye teşvik ediyor, duyarlı, etkili ve çözüm odaklı girişimleri hayata geçirmeleri için yanlarında yer alıyor ve mentörlük süreçleri ile destekliyoruz"

Abone Ol

İSTANBUL (AA) - Akbank Kampüste Programı, gençlerin teknolojiyle hayata değer katan fikirlerini ödüllendirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, program ile öğrenci kulüplerinde görev alan öğrencileri yenilikçi fikirleri hayata geçirmeleri için destekliyor. Bu yıl ikincisi gerçekleşen programa başvuran öğrenci takımları, Ideathon Oturumu'nda fikirlerini sunma fırsatı yakaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, gençlerin programda geliştirdiği yenilikçi ve fark yaratan fikirlerinin gelecek için umut ışığı olduğunu belirtti.

Öğrenci kulüplerinin gençlerin yeni yetkinlikler ve farklı deneyimler kazanmasında önemli bir rol üstlendiğini aktaran Anapa, "Bireysel çabaları ve inisiyatifleriyle hem kampüs içerisinde hem de genel olarak yaşamda gelişim sağlamak için çalışan kulüp ve öğrenci topluluklarında yer alan gençleri Akbank Kampüste ile desteklemeyi hedefliyoruz. Böylece genç arkadaşlarımızı yenilikçi fikirler geliştirmeye teşvik ediyor, duyarlı, etkili ve çözüm odaklı girişimleri hayata geçirmeleri için yanlarında yer alıyor ve mentörlük süreçleri ile destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Anapa, programın, gençlerin teknolojinin gücüyle sosyal etki yaratma potansiyellerini gözler önüne serdiğinin belirterek, bunun da geleceğe güvenle bakılmasını sağladığını kaydetti.

- Alsancak AR-GE Alpha takımı birinci oldu

Akbank Kampüste programına katılan Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversite kulüpleri ve öğrenci topluluklarındaki gençler topluma katkı sağlayabilecek fikirleri ile programda yer aldı.

Fikirler, "Sürdürülebilirlik ve Sosyal Etki", "Dijital ve Teknoloji" ve "İnovasyon ve Girişimcilik" olmak üzere 3 kategoride değerlendirildi. Ekiplerin ilk sunumlarının ardından final sunumuna kadar gençlere profesyonel mentörlük görüşmeleri ve sunum provalarıyla destek verildi.

Bu yıl final etabında birbirinden yenilikçi 8 fikir, girişimcilik ekosisteminden uzmanlar ve Akbanklı liderlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Finale kalan takımlar arasından ilk 3'e giren ekipler toplamda 90 bin TL para ödülünün sahibi oldu.

Birincilik ödülünün sahibi ULAK Projesi ile Alsancak AR-GE Alpha takımı oldu ve 40 bin lira ödül aldı. ULAK, ormanda gezen otonom bir araç olarak tasarlandı. Aracın görevi, ormanda devriye gezerek topladığı nem, sıcaklık ve konum bilgileri üzerinden yangın olasılık hesapları yapmak.

30 bin liralık ikincilik ödülünü DEPRON Projesi ile Atatürk Üniversitesi takımı kazandı. Bu projede dronelar deprem felaketi ile mücadelede kullanım için tasarlandı. Dronelar enkaz altında canlıların yerini tespit ederek 3D haritalandırma ile bir mobil cihaz üzerinden yerlerinin saptanmasına hizmet ediyor.

Üçüncülük ödülü 20 bin lirayı ise Digiport Projesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi takımı kazandı. Digiport, üniversite ile öğrenci kulüplerinin tek bir kanaldan iletişim kurabilecekleri, o üniversitedeki tüm öğrenci kulüplerinin resmi süreçleri tek bir yerden görüntüleyebileceği ve talep oluşturabileceği bir portal olarak tasarlandı.