Ak Parti Rize İl Başkanlığı için görevlendirilen Yılmaz Katmer ekibini oluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yönetimini belirleyen Katmer’nin teşkilatlar için önem arz eden İl Kadın Kolları Başkanlığına kimin getirileceği merakla bekleniyordu.

Ak Parti Rize İl Başkanlığından yapılan açıklamada; “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Rize İl Kadın Kolları Başkanlığımıza Nuran Alim atanmıştır” denildi.

Açıklamada; “Görevi devreden Sema Yağcıtekin Başkanımıza bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar, emek ve gayretleri için teşekkür eder, yeni Başkanımıza çalışmalarında başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Ak Parti de birçok kademede görevlerde bulunan Alim, 2008-2015 yılları arasında 2 dönem Rize İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini de yürütmüştü.

Nuran Alim kimdir?

1966 Rize doğumlu olup, Rize’de yaşamaktadır. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Anabilim dalı Yükseklisans mezunudur. İdarecilik ve Eğitimcilik yapmıştır.

Siyasete 2005 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Rize İl kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Siyasi Hukuki İşler Başkanı olarak başlamıştır.2007-2009 yılları arasında Rize İl Başkan Yardımcısı, Sosyal İşler Başkanlığı görevini yaptı.2008-2015 yılları arasında 2 dönem Rize İl Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptı.2009-2019 yılları arası 2 dönem Rize İl Belediye meclis üyeliği yapmakla beraber sırasıyla daimi encümenlik, plan bütçe, imar komisyonlarında çalıştı.

2014 yılında atamayla Genel merkez Kadın Kolları MKYK Üyeliği görevine getirildi. Teşkilat başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2015 yılında Genel Merkez Kadın Kolları 4. Olağan kongrede yedek MKYK Üyeliğine seçilmiş. Teşkilat başkan yardımcısı olarak Karadeniz Bölge Koordinatörü olarak görev yaptı.2016 yılında Asıl MKYK görevine getirilip Bölge Koordinatörü olarak görevini yürüttü.2018 yılında Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresiyle MKYK Üyesi olarak seçildi. Teşkilat başkan Yardımcısı, Karadeniz 2. Bölge sorumlusu olarak görev yaptı.2019 Yerel seçimlerde Rize İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildi. 2020 yılında Uzlaştırma eğitimi alan Alim, 2021 yılında tekrardan Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU