AK Parti Rize İl Başkanlığına Yılmaz Katmer Atandı

AK Parti Teşkilat Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın istifasının ardından Yılmaz Katmer, AK Parti Rize İl Başkanlığı görevine getirildi.

Yılmaz Katmer Kimdir?

20 Ekim 1996 tarihinde Rize’nin Pekmezli Köyü'nde dünyaya gelen Yılmaz Katmer, ortaöğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra üniversite eğitimine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünde başladı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Katmer, yüksek lisansını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak çalışan Katmer, 2002 genel seçimlerinde Rize ili seçim koordine başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2004 yerel seçimlerinde Rize il belediye başkan aday adayı olmak için bu görevinden istifa etti.

Yılmaz Katmer, aynı seçimlerde il seçim koordine merkez başkanı olarak görev yaptı. Beş yıl süreyle il belediye meclis üyesi ve iki yıl süreyle il belediye başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

AK Parti Rize İl Başkanı Kim Oldu?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Teşkilat Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan duyuruyla Yılmaz Katmer, AK Parti Rize İl Başkanlığına atandı.

Kaynak: Haber Merkezi