Bölgesel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: "Lojistiğin ve ulaştırmanın merkezi ülkesi konumuna getirmiş bulunuyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: "Türkiye, dünya coğrafyasının çok önemli kesitinde yer alan ve bu nedenle de coğrafi stratejik üstünlüğe sahip bir ülkedir" dedi.

Abone Ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı; "Bu tür çalışmalar hem komşu ülkelerin hem bu güzergahta faaliyet sürdüren ülkelerin ekonomilerine katkı olacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Toplantısı'nda dünyada zulmü kendisine yol edinmiş olanlar ve onu destekleyenlerin yüzlerine baka baka "Haksızsınız, zalimsiniz" demek suretiyle insanlığın vicdanı olduğunu söyledi.

Yazıcı, Türkiye'nin dünya coğrafyasının çok önemli kesitinde yer alan ve bu nedenle de coğrafi stratejik üstünlüğe sahip bir ülke olduğunu dile getirerek, "Üç eski kıtanın üzerindeyiz. Ülkemizin bu coğrafi konumu aynı zamanda stratejik ilişkilerin, lojistiğin ve ulaştırmanın merkezi ülkesi konumuna getirmiş bulunuyor." dedi.

İyidere Lojistik Merkezi'nin Karadeniz'de yapılan sondajlar sonucu elde edilen doğal gazın karaya çıkartılması, işletmesi bakımından da önemli fonksiyon icra edeceğini anlatan Yazıcı, "Bu tür çalışmalar hem komşu ülkelerin hem bu güzergahta faaliyet sürdüren ülkelerin ekonomilerine katkı olacaktır. Türkiye'nin gücü elbette sadece proje yapmak değil. Güçlü liderlik, yetişmiş insan gücü, kaynaklarımız ve stratejik özelliğimizle bizim bu hizmetleri tüketiciye, halka, millete, insanlığa arz etmemizin en önemli faktörleridir." sözlerine yer verdi.