1 yıldır Ak Parti Çayeli İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Hüseyin Öztürk iş hayatı dolayısıyla şehir dışında olacağı için görevden affını istedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çayeli İlçe Başkanı Hüseyin Öztürk; "İşlerimin şehir dışında olması ve yoğunluğundan dolayı gönül verdiğim memleketimden ayrılmak zorunda kalacağım. Bu süreçten sonra büyük istek ve onurla kabul ettiğim Cumhurbaşkanımızın kutlu davasına hizmet etme erdemini yaşadığım Çayeli ilçe başkanlığından siyasi çalışmalara zaman ayıramayacağım için Büyük Akparti ailesinden affımı istedim" dedi.

dfy5dsggf

Hüseyin Öztürk kimdir?

1976 yılında Çayeli’nde doğdu.

İlk, orta öğrenimini Çayeli’de lise eğitimini  Trabzon’da tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden 2001 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra 2002 yılında kurduğu  Mühendislik İnşaat Ltd. Şti. firmasının yöneticisi olarak; Rize ve çevre illerde 300’ü aşkın üst yapı projesinde “Betonarme Proje Müellifi” olarak yer aldı. Üst yapı haricinde; İçme suyu , Çevre düzenleme ve bir çok alt yapı projesinde gerek, şantiye şefi gerek yüklenici firma olarak görev aldı.

İş hayatının yanı sıra çeşitli sosyal ve siyasal faaliyetlerde bulunan Öztürk,

2003 -2005 yılları arası İnşaat Mühendisleri Odası Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği,

2009-2014 yılları arasında Adalet  ve Kalkınma Partisi Çayeli Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon Başkanlığı

2009-2014 yılları arası Artvin Rize ili Yerel Yönetimler Katı atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinde Meclis Üyeliği (ARRİKAP)

2009-2018 yılları arasında iki dönem yönetim kurulu üyeliği yaptığı Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart 2018 seçimleri sonrası üstelendiği Meclis Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir.

MÜSİAD Üyesi olan Hüseyin Öztürk orta seviyede İngilizce biliyor, evli ve iki çocuk babasıdır.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU