Başkan Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi ;

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen o gece ülkemizde yaşananlar hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Ölümü öldüren milletimiz o gece tarihe ismini altın harflerle kazımıştır. Ülkemizin geleceğine kasteden hain kalkışma karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Aziz Milletimiz, sel olup meydanlara akmış, milli iradeye sahip çıkmıştır. 15 Temmuz vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği darbecilere, darbe sevicilere ders veren bir kahramanlık destanıdır.

“Vatan söz konusuysa gerisi teferruattır”

Bugün acıyı ve gururu bir arada yaşadığımız 15 Temmuz’un 8.yıl dönümünde Vatan söz konusuysa gerisi teferruattır diyerek, kendini F16’lara, tanklara kurşunlara siper eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yad ediyoruz. Canını kanını hiçe sayarak, milli bir şuurla meydanlara koşan mücadeleye girişen tüm kahramanlarımıza şükran borçluyuz. Sayısız kahramanın kutlu mücadelesi neticesinde bu kadim coğrafyada vesayet odaklarından uzak, hür ve bağımsız yaşamaktayız. 15 Temmuz gecesi yurdumuzun dört bir köşesinde İstiklal ve İstikbal mücadelesi verilmiştir.

“Ömer Halis Demir’in kahramanlık destanını yazdığı gündür”

Hiç şüphesiz bizim için 15 Temmuz’un yegane önemi milletimizin tarih boyunca yaşanan maruz kaldığı darbelere karşı gösterdiği ilk şanlı mücadeledir. 15 Temmuz, Kanlı darbenin seyrini değiştiren şehadete gözünü kırpmadan yürüyen Ömer Halis Demir’in kahramanlık destanını yazdığı gündür.15 Temmuz, 252 vatandaşımızın şehit olduğu, 2196 vatandaşımızın ise gazi olduğu tarihtir. Gözü dönmüş Darbecilere vücudunu siper eden tüm şühedayı ve Gazilerimizin kahramanlık destanını nesilden nesile aktarmak bizim ortak sorumluluğumuz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlar, 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bu toprakları vatan kılmak için şehadete yürüyen tüm şühedayı rahmetle, Gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum”

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU