Ak Parti Rize İl Başkanlığından yapılan açıklamada; "AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’in tensipleriyle Çayeli İlçe Başkanlığımıza Abdüllatif Kömürcü vekâleten atanmıştır. Görevi devreden Başkanımız Hüseyin Öztürk’e bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür eder, yeni İlçe Başkanımıza başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Abdüllatif Kömürcü kimdir?

1971 yılında Rize İli Çayeli İlçesinde doğdu, İlkokulunu İstanbul Beyoğlu Okçum Musa İlkokulunda, Orta Okulu İstanbul Üsküdar Orta Okulunda, Liseyi Üsküdar Cumhuriyet Lisesinde bitirdikten sonra 1995 yılında Selçuk Ün. İlahiyat Fakültesinden Mezun oldu.

1995 Yılında Karabük İli Safranbolu İmam Hatip Lisesinde Meslek Dersleri öğretmeni olarak öğretmenlik mesleğine başlayan Abdüllatif Kömürcü, 1998 yılında Çumra İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliğine atandı. Çumra İlçesinde Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, Güvercinlik Kasabası İlköğretim Okulu, 60. Yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı.

İdareciliğe 2004 yılında 60. Yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu Müdür yardımcılığı ile başlayan Abdüllatif Kömürcü sırasıyla 60. Yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılığı, Ticaret Meslek Lisesi Müdür Vekilliği ve Müdürlüğü, İçeriçumra Çok Programlı Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcılığı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Konya Çumra Cumhuriyet Lisesi Müdürlüğüne yaptı. Daha sonra memleketine gelen Kömürcü Çayeli İmam Hatip Ortaokulunda öğretmenlik yaptı. Buradan Çayeli Fen Lisesi müdürü olan Kömürcü, Pazar İmama Hatip Lisesi’nden emekliye ayrıldı.

Kömürcü emekliliği sonrası eğitim camiasından ayrılmayarak özel eğitim kursunda kurucu müdür olarak görev yapmaktadır.

Abdüllatif Kömürcü evli ve 4 çocuk sahibidir.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU