Temmuz ayında yapılan ödemelerin ardından Aile Destek Programı ödemelerinin devam edip etmeyeceği günde yer almaya başladı. Geçen yıl temmuz tarihlerinin sonuna kadar beklenen Aile Destek Programı, 2024 yılı temmuz ayına kadar uzatılmıştı. Ancak şu anda 2024 yılı Aile Destek Programı ödemelerinin sona erdiği belirtiliyor.

Bakan Göktaş'ın Açıklamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını belirtti. Bakan Göktaş, "Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ayki ödemeyle birlikte günümüze kadar hanelere toplam 88,2 milyar TL destek sağladık" dedi. Ayrıca, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra, herhangi bir aksaklığın olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan hanelerin de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı'na dahil olduğu hatırlatıldı.

2024 Aile Destek Ödemeleri Sona Erdi

Aile Destek Ödemeleri, 12 aylık bir program olarak vardı. Bu programa göre; Temmuz 2023 tarihinde başlayan ödemeler, Temmuz 2024 itibarıyla sona erdi. Şu an için ödemelerin uzatılmasına ilişkin herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. İlgilenen eğitim Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi duyurularını takip etmeyi önemsemektedir

Kaynak: Haber Merkezi