Genel

Ağustosta İstanbul'da gezilecek yerler

Ağustos ayı İstanbul'u gezmek için en sevilen sonbahar aylarından biridir. Ne çok sıcak ne çok soğuk olan bu ayda İstanbul'u gezmek isteyenlere kısa bir tur hazırladık. İşte yağmur yağsa bile Eylülde İstanbul'da gezilecek yerler...

Abone Ol

KASIRLAR: İstanbul'da yağmurlu havada en güzel kahvaltı yapılacak yerlerden biri de kasırlar.

Tarihi bir yerde kahvaltı yapmayı bir kenara bırakın camdan yağmuru izlemek bile keyif verecektir. En popüler ve güzel olan kasırlar ise şöyle sıralanıyor: Su Kasrı, Ihlamur Kasrı, Hidiv Kasrı... Hepsinin kapalı salonları bulunuyor.

MÜZELER: İstanbul için müze şehri diyebiliriz. Yağmurlu havada şimdiye kadar gezmediğiniz müzelere vakit ayırabilirsiniz. Çocuklu aileler oyuncak müzesi, Rahmi Koç Müzesi'ni tercih edebilir. Hem gezmesi keyifli, hem yağmurdan koruyan mekânlar...

TİYATRO VE SİNEMA: Tabii ki yağmurlu hava denilince akla ilk gelen tiyatro ve sinema oluyor. İstanbul'da AVM dışında da gidebileceğiniz birçok sinema ve tarihi tiyatrolar bulunuyor.

KARAKÖY VE BALAT'IN NOSTALJİK KAFELERİ: Yağmurlu havalar çay ve kahve sohbeti için bulunmaz bir fırsat. Fakat bazen "Hangi kafeye gitsem?" sorusunun cevabı bulunmuyor. Bu noktada Karaköy ve Balat'taki nostaljik kafelere gidebilirsiniz.

CAMİLER: İstanbul'da yağmurlu havada en iyi yapılacak şeylerden biri de tarihi camileri ziyaret etmek. Çünkü İstanbul'da hikâyesi olan cami sayısı oldukça fazla. Her zaman yanından geçtiğiniz ama farkında olmadığınız camilere vakit ayırabilirsiniz.