Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan yargı paketi açıklaması sonrasında mahkumlara genel af son dakika gelişmeleri yeniden gündemeki yerini aldı. 8. Yargı Paketi'nde infaz düzenlemesi ile mahkumlara genel affın çıkıp çıkmayacağı araştırılıyor. Peki, Yeni Yargı Paketi ile mahkumlara genel af çıktı mı ve çıkacak mı? İşte merak edilen güncel bilgiler...

AF ÇIKACAK MI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kısa süre içerisinde TBMM'ye sunulacak pakette cezaevinde mahkum olan tutuklular ile ilgili genel affın gündemde olmadığını dile getirdi.

Söz konusu kanun paketine ilişkin çalışmaların sürdüğünü bildiren Tunç, düzenlemeler arasında yargı uygulamalarını ilgilendiren birçok hususun yer aldığını aktardı.3659471_e60034fcadd3adf6ecf22aaeaf009e6d_640x640

8. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı. 8. Yargı Paketi'ne ilişkin sorular üzerine Bakan Tunç, paketle ilgili çalışmanın taslak aşamasında olduğunu, yakın zamanda TBMM'de milletvekillerine sunulacağını bildirdi.

Bakan Tunç, 8. Yargı Paketi'ne ilişkin, "Takvim çok uzamaz. Seçim takvimi içerisindeyiz şu anda ama Meclis seçim için tatile ayrılmadan, ara vermeden, şubat sonu gibi, marta kalmaz, şubat ortaları gibi Mecliste görüşülür." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ